Aramco: Υπερδιπλασιάζει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Κεφαλαίων της

Aramco: Υπερδιπλασιάζει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Κεφαλαίων της
energia.gr
Πεμ, 18 Ιανουαρίου 2024 - 14:19

Η σαουδαραβική πετρελαϊκή Aramco διέθεσε επιπλέον 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον παγκόσμιο κλάδο επιχειρηματικών κεφαλαίων της, την Aramco Ventures, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Με αυτή την απόφαση, η Aramco υπερδιπλασίασε τις συνολικές της επενδύσεις από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια

«Δίνοντας επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 4 δις δολ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σκοπεύουμε να παρέχουμε την οικονομική υποστήριξη που απαιτείται για να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο τις λύσεις που αλλάζουν το παιχνίδι. Αυτό θα δώσει κρίσιμη ώθηση στις δραστηριότητες σε διάφορα στάδια ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας επίσης στους μακροπρόθεσμους στόχους της Aramco», δήλωσε ο Ahmad Al Khowaiter, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας του πετρελαϊκού κολοσσού.

«Μέσω της Aramco Ventures, στοχεύουμε να υποστηρίξουμε πρωτοπόρους με μεγάλες φιλοδοξίες και τελικά να βοηθήσουμε να υλοποιηθούν οι ιδέες τους», φέρεται να είπε ο Al Khowaiter σε δήλωσή του.

Επιπλέον, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων 500 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας, Waed Ventures, θα υποστηρίξει ένα οικοσύστημα start-up στη Σαουδική Αραβία.

Πριν από τη νέα δέσμευση κεφαλαίων, η Aramco Ventures διαχειριζόταν το ύψους 500 εκατ. δολ. Digital/Industrial Fund, για επενδύσεις σε τεχνολογίες στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία.

Η σαουδαραβική πετρελαϊκή Aramco διέθεσε επιπλέον 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον παγκόσμιο κλάδο επιχειρηματικών κεφαλαίων της, την Aramco Ventures, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Με αυτή την απόφαση, η Aramco υπερδιπλασίασε τις συνολικές της επενδύσεις από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 7 δισεκατομμύρια δολάριαΗ Aramco διαχειρίζεται επίσης τόσο το Prosperity7 Fund, με επενδύσεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε καινοτόμους τεχνολογικές επιχειρήσεις πέρα από τον ενεργειακό τομέα, όσο και το Ταμείο Αειφορίας, με 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεις για την επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων της με ορίζοντα το 2050.