Αφού εγκατέλειψε την Tesla, ο παγκόσμιος γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων SIXT λέει ότι θα αγοράσει έως και 250.000 οχήματα από την Stellantis για τους στόλους της στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ θα δει την Stellantis να παραδίδει EVs, PHEVs (και αυτοκίνητα φυσικού αερίου, smh) στη SIXT ξεκινώντας από αυτό το τρίμηνο και θα συνεχιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ωστόσο, η SIXT λέει ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να ηλεκτροδοτήσει έως και το 90% των οχημάτων της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η SIXT ότι θα παραλάβει τις μάρκες Stellantis, όπως "Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall και Maserati" και θα προσθέσει στο στόλο ενοικίασης "αυτοκίνητα πόλης από SUV έως βαν και φορτηγά (συμπεριλαμβανομένων των 7- και 9θέσιων)".

Ο Konstantin Sixt, συνδιευθύνων σύμβουλος της SIXT, δήλωσε ότι επιτρέπει στην εταιρεία να επιταχύνει τη στρατηγική ανάπτυξής της "αφού ήδη έχει επιτύχει παγκόσμια αύξηση εσόδων σχεδόν 20% στο 9μηνο του 2023. Αυτή η φιλοδοξία ισχύει για τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά φυσικά και για τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά ενοικίασης στον κόσμο και τη σημαντικότερη αγορά ανάπτυξης για την εταιρεία μας".

Τον Δεκέμβριο, η SIXT ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τα Tesla από τον στόλο της, επειδή οι μεγάλες μειώσεις τιμών της Tesla υποσκάπτουν τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - μια σημαντική πηγή εσόδων για τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Είπε επίσης ότι τα Teslas είχαν υψηλότερο κόστος επισκευής σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα βενζίνης.

Όσον αφορά τη Stellantis, το Fiat 500e θα είναι το πρώτο EV που θα λανσάρει στις ΗΠΑ. Η Stellantis πέρασε δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα απολύσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς εργάζεται για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, οπότε αυτή η μεγάλη παραγγελία από τη SIXT είναι ευπρόσδεκτη είδηση για την εταιρεία. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι στοχεύει να επιτύχει το 100% των πωλήσεων στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία μέχρι το 2030.

Την περασμένη εβδομάδα, η Hertz ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει περίπου 20.000 Teslas, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους που ανέφερε η SIXT. Η Hertz άρχισε να αγοράζει τον στόλο της Tesla σε τιμές αιχμής, αλλά στη συνέχεια η Tesla άρχισε να ρίχνει τις τιμές για να δημιουργήσει ζήτηση εν μέσω αύξησης των επιτοκίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της αξίας του στόλου Tesla της Hertz.