Η Vestas και η TagEnergy κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη ενός αιολικού χαρτοφυλακίου 220MW στην Castilla y Leon της Ισπανίας. Η κοινοπραξία θα δει τη Vestas να ενεργεί ως επικεφαλής της ανάπτυξης, ενώ η TagEnergy θα αξιοποιήσει την εμπειρία της στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων για να καθορίσει το πιο αποδοτικό μοντέλο.

 

Η TagEnergy θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία της στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS), η οποία αποκτήθηκε μέσω των περισσότερων από 270MW BESS που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να καθοδηγήσει την πιθανή υβριδοποίηση των έργων, ώστε να συμβάλει στη σταθεροποίηση του δικτύου.

Η συμφωνία συν-ανάπτυξης στην Ισπανία εμβαθύνει την ήδη επιτυχημένη σχέση μεταξύ του ανεξάρτητου παραγωγού ενέργειας με έδρα την Πορτογαλία και της Vestas, η οποία ξεκίνησε με το αιολικό πάρκο Golden Plains East ισχύος 756MW, το πρώτο στάδιο του έργου αιολικού πάρκου Golden Plains ισχύος 1300MW της TagEnergy στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Η TagEnergy όρισε τη Vestas ως κύριο πάροχο μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής, καθώς και ως μακροπρόθεσμο προμηθευτή υπηρεσιών και συντήρησης για το πρώτο στάδιο του έργου.