Ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa ολοκλήρωσε την πώληση του 32% της συμμετοχής της στην ισπανική Windar Renovables στην Bridgepoint. Η έναρξη των διαδικασιών πώλησης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του περασμένου έτους. Η Bridgepoint είναι εισηγμένη επενδυτική ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων, ειδικευμένη σε ιδιωτικά κεφάλαια και ιδιωτικό χρέος. Τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή αγοράς.

Η Siemens Gamesa είπε ότι αυτή η πώληση είναι λογική για αυτούς, καθώς είναι σημαντικό να επικεντρωθούν στην απόλυτη βασική δραστηριότητα, καθώς η προτεραιότητα στη Siemens Gamesa είναι να επιτευχθεί η ανάκαμψη.

«Είναι μέρος της στρατηγικής μας η εκποίηση μη βασικών δραστηριοτήτων και η εστίαση στις βασικές μας δραστηριότητες: σχεδιασμός, κατασκευή, εγκατάσταση και συντήρηση ανεμογεννητριών. Αυτό είναι που εργαζόμαστε, βήμα προς βήμα, για να γίνουμε μια αξιόπιστη και κερδοφόρα εταιρεία», δήλωσε ο Jochen Eickholt, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa.

Σύμφωνα με τη Siemens Gamesa, η εταιρεία θα συνεχίσει να είναι στρατηγικός πελάτης για τη Windar και θα συνεχίσει να αποκτά διαφορετικούς τύπους υποδομών για υπεράκτια αιολικά έργα παγκοσμίως.

Η Windar Renovables, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και εδρεύει στο Avilés (Αστούριας), διαθέτει πολλά εργοστάσια παραγωγής στην Ισπανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό.

Με τα χρόνια, η εταιρεία εξασφάλισε εργασίες σε πολλά υπεράκτια αιολικά έργα σε όλο τον κόσμο, με το πιο πρόσφατο στην Πολωνία.