Η Woodside και η Νοτιοκορεατική KOGAS Υπογράφουν Μακροπρόθεσμη Συμφωνία Προμήθειας LNG

Η Woodside και η Νοτιοκορεατική KOGAS Υπογράφουν Μακροπρόθεσμη Συμφωνία Προμήθειας LNG
energia.gr
Πεμ, 29 Φεβρουαρίου 2024 - 14:06

Η Woodside της Αυστραλίας υπέγραψε συμφωνία πώλησης και αγοράς με την Korea Gas Corporation (KOGAS) για μακροπρόθεσμη προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Νότιο Κορέα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Woodside

Η συμφωνία καλύπτει την προμήθεια περίπου 0,5 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως για μία περίοδο 10,5 ετών σε βάση παράδοσης, αρχής γενομένης από το 2026 και υπό τους συνήθεις όρους.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το LNG που θα παραδοθεί στην KOGAS θα προέρχεται από μη δεσμευμένους όγκους σε όλο το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Woodside, συμπεριλαμβανομένου του Scarborough Energy Project, το οποίο στοχεύει να παραδώσει το πρώτο φορτίο LNG το 2026.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside, Meg O'Neill, δήλωσε ότι η συμφωνία είναι σημαντική καθώς αποτελεί την πρώτη μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας της Woodside στην Νότιο Κορέα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά LNG στον κόσμο. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία ενίσχυσε τη συνεχιζόμενη συνεισφορά του LNG της Woodside στις ανάγκες ενεργειακής ασφάλειας των μεγάλων πελατών στην περιοχή.

«Η Woodside είναι στην ευχάριστη θέση να είναι μακροπρόθεσμος προμηθευτής LNG της KOGAS, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο και ενός από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς LNG παγκοσμίως. Αυτή η συμφωνία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της συνεχιζόμενης ισχυρής ζήτησης για τα προϊόντα της Woodside από μεγάλους πελάτες ενέργειας στην περιοχή μας», όπως επισημαίνει.

Η KOGAS ιδρύθηκε το 1983 και έχει καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές LNG στον κόσμο. Εισάγει LNG κυρίως από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του υπερπόντιου upstream, σε έργα παραγωγής LNG και στον τομέα της διύλισης μέσω 38 έργων σε 20 χώρες.