Η General Electric (GE) ενέκρινε σχέδια για την απόσχιση της GE Vernova, της πτέρυγας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου. Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) στις 2 Απριλίου 2024, με το σύμβολο «GEV». Το Διοικητικό Συμβούλιο της GE ενέκρινε τη διανομή στους μετόχους της GE όλων των μετοχών της κοινής μετοχής της GE Vernova.

Οι κάτοχοι κοινών μετοχών της GE θα δικαιούνται να λάβουν μία μετοχή της κοινής μετοχής της GE Vernova για κάθε τέσσερις μετοχές της κοινής μετοχής της GE στις 19 Μαρτίου 2024, ημερομηνία ρεκόρ για τη διανομή.

Η διανομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν ανοίξει η αγορά των ΗΠΑ στις 2 Απριλίου 2024. Για λόγους ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος των ΗΠΑ, η διανομή θα πραγματοποιηθεί με φορολογικά αποδοτικό τρόπο για τους μετόχους της GE στις ΗΠΑ.

Οι μέτοχοι της GE δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια για να λάβουν μετοχές της κοινής μετοχής της GE Vernova τις οποίες δικαιούνται ως μέτοχοι της GE. Επιπλέον, οι μέτοχοι δεν χρειάζεται να καταβάλουν οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή να παραδώσουν ή να ανταλλάξουν μετοχές της κοινής μετοχής της GE, για να συμμετάσχουν στη διάσπαση.

Η διανομή υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις που περιγράφονται στη δήλωση εγγραφής στο Έντυπο που κατατέθηκε από την GE Vernova.

Μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου spin-off, η GE θα λειτουργεί ως GE Aerospace.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Aerospace, H Lawrence Culp, Jr δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση ανοίγει το δρόμο για τις ιστορικές εκτοξεύσεις της GE Vernova και της GE Aerospace, ολοκληρώνοντας τη μεταμόρφωσή μας σε τρεις ανεξάρτητους, επενδυτικού επιπέδου ηγέτες του κλάδου.

«Από τις 2 Απριλίου, και οι δύο εταιρείες θα είναι πλήρως ανεξάρτητες, με την GE Vernova να ηγείται της ενεργειακής μετάβασης καθοδηγούμενη από τον Scott Strazik και την ομάδα του, και η GE Aerospace να έχει συσταθεί για να καθορίσει την πορεία της για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία και την ευθύνη που έχουμε μπροστά μας».