Χάκερς από τη Β. Κορέα Εισέβαλαν σε Τουλάχιστον Δύο Νοτιοκορεατικούς Κατασκευαστές Τσιπ

Χάκερς από τη Β. Κορέα Εισέβαλαν σε Τουλάχιστον Δύο Νοτιοκορεατικούς Κατασκευαστές Τσιπ
energia.gr
Δευ, 4 Μαρτίου 2024 - 12:25

Ομάδες hacking της Βόρειας Κορέας έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον δύο νοτιοκορεατικούς κατασκευαστές εξοπλισμού κατασκευής τσιπ, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποφύγει τις κυρώσεις και να παράγει τους δικούς της ημιαγωγούς για οπλικά προγράμματα, δήλωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας. Η είδηση σύμφωνα με το Reuters, έρχεται αφού ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ προειδοποίησε ότι

η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να οργανώσει προκλήσεις, όπως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή διάδοση ψευδών ειδήσεων, για να παρέμβει στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) δήλωσε ότι οι νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις αποτελούσαν βασικό στόχο των βορειοκορεατικών χάκερ από τα τέλη του περασμένου έτους και ζήτησε αυστηρότερη ασφάλεια.

Η Βόρεια Κορέα διείσδυσε στους διακομιστές δύο εταιρειών τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, κλέβοντας σχέδια σχεδιασμού προϊόντων και φωτογραφίες των εγκαταστάσεών τους, δήλωσε η NIS.

"Πιστεύουμε ότι η Βόρεια Κορέα ενδεχομένως να ετοιμάζεται να παράγει τους δικούς της ημιαγωγούς λόγω των δυσκολιών στην προμήθειά τους λόγω των κυρώσεων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, στις προσπάθειες του Βορρά θα μπορούσε να οδηγήσει η υψηλότερη ζήτηση από τα δορυφορικά, πυραυλικά και άλλα εξοπλιστικά του προγράμματα, πρόσθεσε.

Η Πιονγκγιάνγκ ανέκαθεν αρνιόταν την εμπλοκή της σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, αν και η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί για κυβερνοεπιθέσεις που αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν μια τεχνική που ονομάζεται "living off the land", η οποία ελαχιστοποιεί τους κακόβουλους κώδικες και χρησιμοποιεί υπάρχοντα, νόμιμα εργαλεία που είναι εγκατεστημένα στους διακομιστές, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό τους με λογισμικό ασφαλείας, ανέφερε η NIS.