Η ρωσική Lukoil ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αίγυπτο, συζητώντας νέους τομείς παραχώρησης, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της βορειοαφρικανικής χώρας Tarek El Molla

«Είναι καλοί εταίροι και θέλουν να τονώσουν τις επιχειρήσεις στην Αίγυπτο, συζητούν νέους τομείς παραχώρησης», όπως είπε.

Ένας νέος γύρος αδειών σε τμήματα πετρελαίου και φυσικού αερίου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, με την αδειοδότηση να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Lukoil ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτόν, ο El Molla είπε: «Δεν ξέρω, οι προτάσεις δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα. Είναι όμως ήδη εταίροι της Αιγύπτου, είναι ήδη εδώ και θέλουν να αναπτυχθούν».Νωρίτερα, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης με την Egyptian General Petroleum Corporation και τη Lukoil Overseas για εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή Esh El-Mallaha στα ανατολικά της χώρας.

Η Lukoil ήδη υλοποιεί μια σειρά από έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου.

Ειδικότερα, η εταιρεία είναι ο διαχειριστής του έργου WEEM Extension με μερίδιο 50%, ενώ συμμετέχει επίσης στα έργα Meleiha και West Esh El-Mallaha με μερίδια που ανέρχονται σε 24% και 50%, αντίστοιχα.