Η Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη α’ τριμήνου, ενισχυμένα από τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης και τις τιμές πετρελαίου.

Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 7,7 δις δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 6,5 δις δολάρια, σύμφωνα με μια συναίνεση που καταρτίστηκε από την LSEG.

Το 2023, η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δις δολαρίων την ίδια περίοδο και 7,3 δις δολάρια για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, περιέγραψε τα αποτελέσματα ως «άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών λειτουργικών και οικονομικών επιδόσεων».

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3,5 δις δολαρίων, το οποίο αναμένει να ολοκληρώσει τους επόμενους τρεις μήνες. Το μέρισμά της παραμένει αμετάβλητο.

Οι μετοχές της εταιρείας στο Λονδίνο υποχώρησαν 0,6% το πρωί της Πέμπτης, ενώ καταγράφουν κέρδη άνω του 10% από την αρχή του έτους.

«Η Shell ξεπέρασε τις προσδοκίες με ένα εύλογο περιθώριο, παρά τον αντίκτυπο των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου κατά το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε σε δήλωσή του ο Stuart Lamont, διαχειριστής επενδύσεων στην RBC Brewin Dolphin με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Shell ανέφερε καθαρό χρέος 40,5 δις δολαρίων πρώτου τριμήνου, από 43,5 δις δολάρια στο τέλος του 2023.

Τα αποτελέσματα της Shell έρχονται μετά τους αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς Exxon Mobil και Chevron, καθώς και η γαλλική TotalEnergies και η νορβηγική Equinor, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα απότομη πτώση των κερδών του πρώτου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.