Η Volkswagen στοχεύει να κάνει το ντεμπούτο των νέων ηλεκτρικών οχημάτων της, χαμηλού κόστους το 2027. Τα νέα προσιτά EV της VW αναμένεται να έχουν τιμή περίπου στα 20.000 ευρώ. Μετά την αποχώρησή της από τη συνεργασία της για την ανάπτυξη ενός entry-level EV (20.000 ευρώ) με τη Renault, η VW προχωρά πλέον μόνη της.

Η VW δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξακολουθεί να εξετάζει τις επιλογές της για οικονομικά προσιτά EVs. Εν τω μεταξύ, μετά την αποτυχία να βρει συμφωνία με τη VW, η Renault εξακολουθεί να σχεδιάζει να λανσάρει έναν διάδοχο του Twingo e-Tech με χαμηλό κόστος, ξεκινώντας περίπου από την ίδια τιμή.

Σύμφωνα με δήλωση της Τρίτης, η VW σχεδιάζει να παρουσιάσει τα νέα προσιτά EVs της το 2027. Η Volkswagen εξακολουθεί να θέλει τιμές γύρω στα 20.000 ευρώ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το ID 2all concept τον περασμένο Μάρτιο, μια προεπισκόπηση του σχεδιασμού του προσιτού EV.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ID 2all της VW είναι «ευρύχωρο όπως ένα Golf» αλλά «προσιτό όπως ένα Polo», δήλωσε η εταιρεία. Το εισαγωγικό EV αναμένεται να ξεκινά κάτω από 27.000 δολάρια (25.000 ευρώ), αλλά η VW στοχεύει σε ένα ακόμη πιο χαμηλής τιμής μοντέλο, που πιθανότατα θα ονομάζεται ID 1.

Βασισμένο σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα MEB, το ID 2all EV αναμένεται να έχει αυτονομία έως και 279 μίλια (450 χλμ.). Το ID 1 πιθανότατα θα χρησιμμοποιήσει τμήματα από το ID 2all με μικρότερες επιλογές μπαταριών, όπως 38 ή 58 kWh.