Το Ομάν σχεδιάζει να αναπτύξει ένα πρόσθετο σιδηροδρομικό έργο μεταφοράς LNG χωρητικότητας 3,8 εκατομμυρίων μετρικών τόνων ετησίως (mtpa) στο Qalhat Industrial. Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει έως το 2029, θα ενισχύσει την παραγωγή LNG του Ομάν σε 15,2 mtpa, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων της Saudi Gulf Projects.

Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του Ομάν να βελτιστοποιήσει τη χρήση των τεράστιων πόρων του φυσικού αερίου και να ενισχύσει τη θέση του στην αγορά εξαγωγών LNG.

«Η προσθήκη ενός νέου τρένου LNG είναι βασικό συστατικό της στρατηγικής του Ομάν να εδραιώσει τη θέση του ως κορυφαίου παραγωγού και εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο Salem Al Aufi, Υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών.

«Με τη μόχλευση της υπάρχουσας υποδομής και των πόρων μας, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρές πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαφοροποίηση και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας του Ομάν».

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση προχωρά με την ολοκλήρωση της μελέτης Front-End Engineering Design (FEED) για αυτό το νέο έργο τρένου LNG προκειμένου να καταλήξει στην Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID).