Η παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς περισσότερες χώρες στρέφονται στις εισαγωγές για πρώτη φορά, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της Adnoc Gas, Peter Van Driel. Για να αξιοποιήσει μερικούς από αυτούς τους νέους καταναλωτές, η μητρική εταιρεία Abu Dhabi National Oil Co. κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στο Ruwais που θα υπερδιπλασιάσει 

την ικανότητα εξαγωγής LNG των ΗΑΕ όταν αρχίσει να λειτουργεί το 2028. Το Ομάν και το Κατάρ επεκτείνουν επίσης τις εγκαταστάσεις παραγωγής LNG.

«Βλέπουμε ανάπτυξη στην οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά εξίσου αν κοιτάξουμε συγκεκριμένα το LNG, βλέπουμε τεράστια ζήτηση», δήλωσε ο Van Driel σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television τη Δευτέρα. «Υπάρχουν πολλές αγορές που έρχονται και πραγματικά αρχίζουν να μετατρέπονται σε αγορές εισαγωγής LNG», είπε, χωρίς να κατονομάσει μεμονωμένες χώρες.

Η εταιρεία των ΗΑΕ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 14% την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας. Αυτό είναι πιο ανοδικό από άλλες προβλέψεις. Για παράδειγμα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας βλέπει τη χρήση να κορυφώνεται μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας ήδη.

«Όταν πήραμε την απόφασή μας να κατασκευάσουμε το Ruwais LNG, ήμασταν σίγουροι για τρία πράγματα – ήμασταν σίγουροι ότι είχαμε αρκετό φυσικό αέριο, καταλάβαμε πόσο θα κόστιζε η κατασκευή και έπρεπε να ξέρουμε ότι μπορούσαμε να πουλήσουμε όλο το LNG». είπε ο Van Driel σε στρογγυλή τράπεζα με δημοσιογράφους.

Οι μετοχές της Adnoc Gas κέρδισαν έως και 4,3% τη Δευτέρα, αφού τα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 21% στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.