Η BIOCLIMA Υποδέχεται το Φθινόπωρο με Βιώσιμες και Αποτελεσματικές Λύσεις Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Η BIOCLIMA Υποδέχεται το Φθινόπωρο με Βιώσιμες και Αποτελεσματικές Λύσεις Εξωτερικής Θερμομόνωσης
energia.gr
Δευ, 2 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:48

Τα πιστοποιημένα συστήματά της ανακαινίζουν και θωρακίζουν ενεργειακά τα κτήρια, προστατεύουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ωφελούν την τσέπη, την ποιότητα ζωής αλλά και τον πλανήτη. Ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια των τελευταίων δεκαετιών φτάνει (ημερολογιακά) στο τέλος του,

με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), της βιωσιμότητας και της αειφορίας να βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο, καλώντας σε ευαισθητοποίηση, πρωτοβουλίες αλλά και δράσεις από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, που οφείλει να αναζητήσει τρόπους για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά και να βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Η περίοδος του Φθινοπώρου είναι η πιο πρόσφορη για κάθε νοικοκυριό που θέλει να κάνει ένα βήμα προς την αειφορία και να προετοιμαστεί τόσο για τα κρύα του χειμώνα όσο και για τους καύσωνες του επόμενου καλοκαιριού, αλλά και για τις έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται και φέτος. Η επένδυση στην εξωτερική θερμομόνωση μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής. Καθώς, οι μεγαλύτερες ενεργειακές απώλειες σε μια κατοικία εντοπίζονται δια μέσου των τοίχων και της οροφής, η μόνωσή τους αποτελεί μία από τις πλέον αποδοτικές παρεμβάσεις, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας έως και 65%.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιείται η BIOCLIMA® της KRAFT Paints, που αποτελεί ένα υπεύθυνο brand το οποίο αντιλαμβάνεται τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και με τις λύσεις που προσφέρει εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες. Με δύο ολοκληρωμένα συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης για τοίχους (ClimaWall®) και ταράτσες (ClimaRoof®), υπηρετεί σθεναρά τους στόχους της βιωσιμότητας, βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Με 4 διακριτά και πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας ClimaWall®, βάσει του χρησιμοποιούμενου θερμομονωτικού υλικού, η ΒΙΟCLIMA προσφέρει λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, ικανοποιώντας κάθε γεωγραφική, τεχνική αλλά και αισθητική απαίτηση. Με εκατοντάδες αποχρώσεις μέσα από τη βεντάλια αποχρώσεων BIOCLIMA CLIMAWALL FACADE COLLECTION, με υφή όμοια με σοβά,, η επιλογή των εν λόγω συστημάτων είναι η απαραίτητη κίνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ενώ, για ταράτσες και οροφές υπάρχει το ClimaRoof®, ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελαφροβαρούς θερμο-υγρομόνωσης. Αποτελείται από συγκεκριμένες αλληλουχίες στρώσεων προϊόντων θερμομόνωσης, συγκόλλησης και στεγάνωσης που εφαρμόζονται σε στάδια επάνω στην ταράτσα ενός κτηρίου, προσφέροντας αποδεδειγμένη διπλή υγρο-θερμική θωράκιση σε συνδυασμό με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση φορτίων για την κατασκευή.Σημειωτέον, όλα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA καλύπτουν κάθε τεχνική απαίτηση για νέες και υφιστάμενες κτηριακές κατασκευές συνεισφέροντας θετικά στην ταξινόμησή τους σύμφωνα με τα πρότυπα αξιολόγησης «πράσινης» δόμησης, όπως είναι τα LEED, BREEAM & WELL.