Ο υπουργός Ενέργειας και Οικονομικών Πέταρ Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε ότι το 7,3% της μεικτής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία κατά το 2008, προήλθε από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όπως προβλέπει η συμφωνία εισόδου της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ανέρχεται στο 11%, το 2010.
Ο υπουργός Ενέργειας και Οικονομικών Πέταρ Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε ότι το 7,3% της μεικτής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία κατά το 2008, προήλθε από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως προβλέπει η συμφωνία εισόδου της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ανέρχεται στο 11%, το 2010.

Για τα ενεργειακά δεδομένα της Βουλγαρίας το 2008, ποσοστό 96% της παραγόμενης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προήλθε από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Επίσης, σημαντικά βήματα υλοποιούνται στον τομέα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 35 MW, μέσα στο 2008, ενώ επεκτείνεται και η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ισχύ 87 kW.