Αλεξάντερ Μεντβέντεφ: Άμεση Προτεραιότητα για τη Ρωσία το Τμήμα του South Stream που Διατρέχει τη Σερβία

Αλεξάντερ Μεντβέντεφ: Άμεση Προτεραιότητα για τη Ρωσία το Τμήμα του South  Stream που Διατρέχει τη Σερβία
Energia.gr
Δευ, 30 Μαρτίου 2009 - 10:27
Ο αντιπρόεδρος της Gazprom και γενικός διευθυντής της Gazprom - Export, κ. Αλεξάντερ Μεντβέντεφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Novosti δήλωσε πως το τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα «διατρέχει» τη Σερβία αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία.
Ο αντιπρόεδρος της Gazprom  και γενικός διευθυντής της Gazprom - Export, κ. Αλεξάντερ Μεντβέντεφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Novosti δήλωσε πως το τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα «διατρέχει» τη Σερβία αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία.

Ο κ. Μεντβέντεφ εκτιμά πως οι τεχνικές προετοιμασίες του έργου - για όλες τις συμμετέχουσες χώρες - θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2009 και διαβεβαιώνει, επίσης, ότι η ταχύτητα με την οποία θα «τρέξει» το project είναι η προβλεπόμενη.

Ο αγωγός South Stream, σύμφωνα με τον κ. Μεντβέντεφ, αξίας 10 δισ. ευρώ, θα μεταφέρει αέριο μέσω Μαύρης Θάλασσας και Βουλγαρίας στην Ιταλία και την Αυστρία, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, η δε δυναμικότητα του αγωγού θα αυξηθεί από 30 σε 47 δισ. κυβικά μέτρα.