Ιδού Πεδίο Δόξης Λαμπρόν Κύριοι Πολιτικοί και Γραφειοκράτες

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό κύριοι της κυβέρνησης. Αντί να θύετε στην ανταγωνιστικότητα, αντί να κάνετε ευχές να αυξηθούν οι εξαγωγές, αντί να σκιαμαχείτε για μετατάξεις, απολύσεις ή διαθεσιμότητες, απαλλάξτε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τη γραφειοκρατία. Αυτή που το πολιτικό σύστημα επέβαλε ώστε να έχει τον έλεγχο. Αυτή που οι γραφειοκράτες καθιέρωσαν για να μπορούν να παίρνουν το …λαδάκι
energia.gr
Σαβ, 2 Νοεμβρίου 2013 - 09:09

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό κύριοι της κυβέρνησης. Αντί να θύετε στην ανταγωνιστικότητα, αντί να κάνετε ευχές να αυξηθούν οι εξαγωγές, αντί να σκιαμαχείτε για μετατάξεις, απολύσεις ή διαθεσιμότητες, απαλλάξτε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τη γραφειοκρατία.

Αυτή που το πολιτικό σύστημα επέβαλε ώστε να έχει τον έλεγχο. Αυτή που οι γραφειοκράτες καθιέρωσαν για να μπορούν να παίρνουν το …λαδάκι.

Κι΄ όποιος δεν πείθεται ας διαβάσει αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής του κλιμακίου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της Κομισιόν, ότι δηλαδή «αν η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωνε να ελαφρύνει το βάρος του διοικητικού κόστους για την οικονομία και τις επιχειρήσεις και να απλοποιήσει τις διαδικασίες, αυτό από μόνο του θα πρόσθετε 1,7% στο ΑΕΠ και θα άνοιγε τον δρόμο για τη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας».

Η υπόθεση δεν είναι εύκολη. Εξάλλου και ο κ. Σχοινάς το χαρακτηρίζει κατόρθωμα. Κι' αυτό γιατί το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να τα βάλει με τον εαυτό του και οι γραφειοκράτες να λειτουργήσουν ως μεταρρυθμιστές. Δύσκολα πράγματα ακόμα και στη σημερινή Ελλάδα όπου όλοι θύουν στις μεταρρυθμίσεις, αλλά δυστυχώς περιορίζονται στις …προσευχές.

Οποιος δεν πείθεται ας διαβάσει και την επόμενη φράση του κ. Σχοινά. «Η εξαγωγή ενός προϊόντος από την Ελλάδα εξακολουθεί να κοστίζει 20% περισσότερο από ό,τι στην Ε.Ε. και παίρνει 40% περισσότερο χρόνο».

Που πολύ απλά σημαίνει ότι για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν φταίνε οι μισθοί, αλλά η γραφειοκρατία. Κάτι που το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με τις εξαγωγές, αλλά η τρόικα επιμένει ανιστόρητα και καταστροφικά σε άλλες λύσεις.

Και πώς να μην επιμένει όταν οι κυβερνήσεις χρειάζονται χρόνια για να απαλλάξουν την οικονομία από τα δεσμά, τα βάρη και τους καταναγκασμούς που της επιβάλουν πολιτικοί και γραφειοκράτες, γιατί αυτά εξυπηρετούν το συμφέρον τους.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό κύριε Χατζηδάκη και κύριε Μητσοτάκη. Τώρα με διαδικασίες fast track κάντε τις αλλαγές και όχι του χρόνου ή το 2015.

(του Θανάση Λυρτσογιάννη, από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 27/10/2013)