Άρχισε ο Αγώνας Πινγκ Πονγκ ... ΔΕΗ-Αλουμίνιον

Το πινγκ πονγκ είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άθλημα. Έχει πιστούς σε όλον τον κόσμο, παίζεται πάνω σε ένα τραπέζι με φιλέ και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση των δύο παικτών που συμμετέχουν. Ενδεχομένως, ορισμένοι να θεωρούν ότι είναι εύκολο άθλημα. Πετάς την μπάλα, κάνει γκελ στην πλευρά του αντιπάλου, εκείνος τη γυρίζει στην απέναντι πλευρά και πάει λέγοντας. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο πιθανόν να φαίνονται. Η δεξιοτεχνία σε συνδυασμό με τις αντοχές των παικτών έχει πολύ μεγάλη σημασία για την επικράτηση του ικανότερου
energia.gr
Τρι, 12 Νοεμβρίου 2013 - 09:52

Το πινγκ πονγκ είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άθλημα. Έχει πιστούς σε όλον τον κόσμο, παίζεται πάνω σε ένα τραπέζι με φιλέ και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση των δύο παικτών που συμμετέχουν. Ενδεχομένως, ορισμένοι να θεωρούν ότι είναι εύκολο άθλημα. Πετάς την μπάλα, κάνει γκελ στην πλευρά του αντιπάλου, εκείνος τη γυρίζει στην απέναντι πλευρά και πάει λέγοντας. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο πιθανόν να φαίνονται. Η δεξιοτεχνία σε συνδυασμό με τις αντοχές των παικτών έχει πολύ μεγάλη σημασία για την επικράτηση του ικανότερου.

Το παιχνίδι διαθέτει κανόνες. Ο πρώτος πόντος ξεκινάει με τον παίκτη που σερβίρει την μπάλα. Όχι όπως-όπως. Πρέπει να τη χτυπήσει έτσι ώστε να αναπηδήσει μία φορά στη δική του μεριά του τραπεζιού, να περάσει το φιλέ και να αναπηδήσει επίσης μία φορά στην άλλη μισή πλευρά του αντιπάλου του. Αν «σκοντάψει» η μπάλα στο φιλέ και δεν αναπηδήσει στην αντίθετη πλευρά τότε ο παίκτης που κάνει το σερβίς κερδίζει τον πόντο. Υπάρχει και άλλη εκδοχή. Η μπάλα να χτυπήσει στο φιλέ, αλλά να καταφέρει να το υπερβεί και να αναπηδήσει στην πλευρά του αντιπάλου. Τότε έχουμε net.Τότε το παιχνίδι σταματά και ο αρχικός παίκτης ξανασερβίρει. Όλη η επιτυχία και φυσικά η συγκέντρωση πόντων κρύβεται στην απόκρουση. Δηλαδή, όταν η μπάλα αναπηδήσει στην πλευρά του αντιπάλου, αυτός να είναι σε μέγιστη εγρήγορση, ώστε να καταφέρει να τη στείλει με τη ρακέτα του στο «οικόπεδο» του απέναντι παίκτη.

Προφανώς, έχουμε προκαλέσει μια σύγχυση. Όχι, δεν έχει αλλάξει θεματολογία το energia.gr. Παραμένει σταθερά ενεργειακό πόρταλ. Προς τι όμως τα μαθήματα για το πινγκ πονγκ; Γιατί αυτή η υπόθεση της Διαιτησίας και οι εξελίξεις που την ακολούθησαν για κάποιο λόγο θυμίζουν το πινγκ πονγκ. Με μία αυθαιρεσία από την πλευρά μας. Την εναλλαγή των παικτών, κάτι που δεν ισχύει στο κανονικό άθλημα.

Έχουμε και λέμε. Πρώτη φάση του αγώνα, ΔΕΗ-Αλουμίνιον. Νικητής η δεύτερη, με «έπαθλο» την απόφαση της Διαιτησίας. Δεύτερη φάση.

ΔΕΗ-Αλουμίνιον. Προσωρινός νικητής η ΔΕΗ, με την απόφαση της να «κόψει» το ρεύμα στην Αλουμίνιον από τις 18 Νοεμβρίου. Η τελευταία δεν φαίνεται να αποκρούει. Το σερβίς στα χέρια της ΔΕΗ. Εναλλαγή παίκτη με ΡΑΕ, στην οποία μετατίθεται η ευθύνη για την ηλεκτροδότηση της Αλουμίνιον. Πώς θα «αποκρούσει» ο Ρυθμιστής; Θα υποδείξει στην Αλουμίνιον να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια με τη μονάδα του Αγίου Νικολάου, ως αυτοπαραγωγός ή θα δώσει τιμή για την Υπηρεσία Καθολικού Καταφυγίου; Θα «συνετίσει» τη ΔΕΗ; Ο αγώνας κρίσιμος και θα κριθεί από τη φυσική κατάσταση των παικτών, δηλαδή, τις αντοχές τους, αλλά και τη δεξιοτεχνία τους και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους. Η ΔΕΗ συνεχίζει τις επιθετικές μπαλιές. Προσφεύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας. Οι «αντίπαλοι» εξακολουθούν να παίζουν άμυνα.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει. Οι πόντοι προσμετρούνται. Οι «θεατές» κρατούν την ανάσα τους. Η ενεργειακή αγορά κινδυνεύει να χάσει τη σοβαρότητα της. Αν έφθασε να αθροίζει «νικητές» και «νικημένους».