Η Κυβέρνηση, η Τρόικα και το ΚΑΠΕ

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ΥΠΕΚΑ να αντικαταστήσει το Δ.Σ. του ΚΑΠΕ και διάφορων άλλων φορέων, αλλά ακόμα περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αυτή ελήφθη. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Energia. gr θέλουν την τρόικα να απαίτησε από την κυβέρνηση την αντικατάσταση της διοίκησης του ΚΑΠΕ, επειδή δεν προέβη σε μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων με βάση το ενιαίο μισθολόγιο
energia.gr
Σαβ, 16 Νοεμβρίου 2013 - 09:26

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ΥΠΕΚΑ να αντικαταστήσει το Δ.Σ. του ΚΑΠΕ και διάφορων άλλων φορέων, αλλά ακόμα περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αυτή ελήφθη.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Energia. gr θέλουν την τρόικα να απαίτησε από την κυβέρνηση την αντικατάσταση της διοίκησης του ΚΑΠΕ, επειδή δεν προέβη σε μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων με βάση το ενιαίο μισθολόγιο. Γνωστό είναι άλλωστε, ότι η διοίκηση του Κέντρου αντιδρούσε στις μειώσεις αυτές επειδή θεωρούσε ότι το Κέντρο δεν ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 2012, η οποία αναφέρει πως το ΚΑΠΕ εντάσσεται στη Γενική Κυβέρνηση.

Κάπως έτσι, φτάσαμε πριν από δύο εβδομάδες στην απόφαση του ΥΠΕΚΑ να παρατείνει κατά τρία χρόνια την θητεία του δ.σ. του ΚΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας τη θητεία του προέδρου του Κέντρου, κ. Κώστα Θεοφύλακτου και συμπληρώνοντας τις κενές θέσεις στο Δ.Σ., γεγονός που σημαίνει ότι εμπιστευόταν την συγκεκριμένη διοίκηση, παρά τις όποιες διαφορές σχετικά με την μισθοδοσία.

Εν συνεχεία όμως, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν πίσω μετά τις πιέσεις της τρόικας, δίχως να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση για μια επιλογή που ήταν δική τους και έτσι ο υπουργός ΠΕΚΑ ζήτησε την παραίτηση ενός Δ.Σ. το οποίο είχε ο ίδιος διορίσει πριν μόλις δύο εβδομάδες! Κατά συνέπεια, τίθεται το αβίαστο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει αφήσει για τον εαυτό της κάποιο ελάχιστο κομμάτι της δημόσιας πολιτικής ή αν τα έχει εκχωρήσει όλα στην τρόικα και η ίδια παίζει έναν καθαρά διακοσμητικό ρόλο. Κρίνοντας από τις τελευταίες εξελίξεις, θα λέγαμε ότι η μόνη πολιτική που πράττει η κυβέρνηση πλέον είναι η επικοινωνιακή.