Προεκλογικού Τύπου Παροχολογία με Φόντο την ... Αιθαλομίχλη

Πρέπει να έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, απλά ξέχασαν να μας ενημερώσουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η δικομματική κυβέρνηση αίφνης επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν ηλεκτρικό, λόγω φτώχειας, και σχεδιάζει να τους παρέχει το αγαθό αυτό ξοδεύοντας το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει επιτύχει. Και όχι μόνον αυτό. Αλλά ετοιμάζεται να διαθέσει δωρεάν ηλεκτρισμό όταν η αιθαλομίχλη από την καύση επικίνδυνων υλικών και τα τζάκια χτυπά κόκκινο
energia.gr
Τρι, 17 Δεκεμβρίου 2013 - 10:09

Πρέπει να έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, απλά ξέχασαν να μας ενημερώσουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η δικομματική κυβέρνηση αίφνης επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν ηλεκτρικό, λόγω φτώχειας, και σχεδιάζει να τους παρέχει το αγαθό αυτό ξοδεύοντας το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει επιτύχει. Και όχι μόνον αυτό. Αλλά ετοιμάζεται να διαθέσει δωρεάν ηλεκτρισμό όταν η αιθαλομίχλη από την καύση επικίνδυνων υλικών και τα τζάκια χτυπά κόκκινο.

Όμως, η ίδια κυβέρνηση δεν είναι αυτή που έχει περικόψει μισθούς και συντάξεις, που έχει επιβάλει επαχθή φορολόγηση, που έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στη βιομηχανία και την αγορά, που ετοιμάζεται να επιτρέψει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας; Μάλλον αυτά ανήκουν στο κακό παρελθόν. Τώρα βλέπουμε στο μέλλον. Που υποκρύπτει εκλογές και την απειλή της μη επανεκλογής. Συνεπώς, βουρ για λαϊκισμούς και γαία πυρί μειχθήτω. Εν αρχή, λοιπόν, είναι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι ευρωεκλογές την ερχόμενη Άνοιξη. Ορισμένοι θεωρούν ότι θα είναι τριπλό το συνολάκι. Άλλοι εκτιμούν ότι μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, για τις εθνικές μιλάμε, αν συμβεί ένα ατύχημα. Για παράδειγμα, να μην υπερψηφισθεί κάποιο νομοσχέδιο και να υπάρξουν αποφασιστικές διαρροές από την κυβερνώσα πλειοψηφία, η οποία θα συρθεί έτσι σε εκλογική αναμέτρηση. Ποιος γνωρίζει; Το σίγουρο είναι ότι η διαχείριση του ζητήματος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που δεν έχουν ρεύμα να ζεσταθούν συνιστά εξαιρετικό εργαλείο για να υπογραμμίσει το κοινωνικό πρόσωπο της η δικομματική κυβέρνηση.

Άσχετα τώρα αν αυτό σημαίνει επιβάρυνση των υπολοίπων πολιτών, μέσω της συνεισφοράς τους των 50 λεπτών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Δηλαδή, πληρώστε εσείς για να δοξασθούμε εμείς! Δηλαδή, δεν φθάνει που όλοι πλέον οι πολίτες έχουν γονατίσει από τα διάφορα χαρατσώματα, τώρα τους υποχρεώνουμε να ενισχύσουν και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό τώρα πώς να το χαρακτηρίσει κανείς;

Το ζήτημα είναι όχι να θεραπεύουμε ασθένειες όταν εκδηλώνονται, αλλά να τις προλαμβάνουμε. Και η διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια έχει ένα αδιαμφισβήτητο θλιβερό αποτέλεσμα. Την ενεργειακή φτώχεια των Ελλήνων πολιτών. Ένας στους τρεις πολίτες δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού και το 26% των νοικοκυριών δεν έχει θέρμανση στο σπίτι τους. Δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει πανευρωπαϊκή έρευνα που μεταδόθηκε από το BBC. Ελπίζουμε να μην κατηγορηθεί κι αυτό για φθηνούς λαϊκισμούς.

Ο ηλεκτρισμός συνιστά κοινό και απαραίτητο αγαθό για όλον τον κόσμο. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι εκ των υστέρων λαϊκιστικές πολιτικές συνιστούν προσχήματα για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που έχει φθάσει στο απροχώρητο. Και δυστυχώς, δεν πείθουν πλέον κανέναν.