Καναδική Εταιρεία Διεξάγει Επιτυχείς Έρευνες Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Θράκη

Καναδική Εταιρεία Διεξάγει Επιτυχείς Έρευνες Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Θράκη
energia.gr
Τετ, 7 Ιανουαρίου 2015 - 10:02
Επιτυχή αποτελέσματα είχε η εξόρυξη φυσικού αερίου της Valeura Energy Inc. από δοκιμαστικό πηγάδι στο Λεκανοπέδιο της Ανατολικής Θράκης. Αυτό ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία

Επιτυχή αποτελέσματα είχε η εξόρυξη φυσικού αερίου της Valeura Energy Inc. από δοκιμαστικό πηγάδι στο Λεκανοπέδιο της Ανατολικής Θράκης. Αυτό ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Το δοκιμαστικό πηγάδι Gurgen-2 παράγει κατά μέσο όρο 3 εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα, μεταδίδει το Natural Gas Europe.

Είναι γνωστό, εξάλλου, από παλαιότερες έρευνες της ΔΕΠ-ΕΚΥ και του ΙΓΜΕ ότι ανάλογες γεωλογικές δομές με την Ανατολική Θράκη παρουσιάζουν και περιοχές της Ελλάδος, όπως η Δυτική Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, όπου υπάρχουν ενδείξεις για αξιόλογο δυναμικό φυσικού αερίου.

Η Valeura έχει πραγματοποιήσει τρεις ανακαλύψεις συμβατικών πεδίων φυσικού αερίου στην περιοχή Osmanli το τρίτο εξάμηνο του 2014 σε περιοχές που ανήκουν στην κοινοπραξία " TBNG JV"της Thrace Basin Natural Gas ( Turkiye) Corporation (" TBNG") και της Pinnacle Turkey Inc. ("PTI") (the "TBNG JV"). Το 40% της TBNG JV ανήκει στην Valeura.

Το πηγάδι Gurgen-1 ήταν το πιο παραγωγικό από τα τρία πηγάδια, ενώ παράγει εδώ και 62 ημέρες, με μέση ημερήσια παραγωγή τα 3,1 εκατ. κυβικά πόδια. Το Gurgen-2, το πρώτο από τα δύο δοκιμαστικά πηγάδια στο πεδίο Gurgen, άρχισε να εξορύσσεται στις 30 Νοεμβρίου 2014 και οι εργασίες διήρκεσαν 14 ημέρες σε κάθετο βάθος 2.000 μέτρων εντός του σχηματισμού Osmancik. Το Gurgen-2 βρίσκεται περίπου 500 μέτρα ΝΑ του Gurgen-1.

Το δοκιμαστικό πηγάδι Gurgen-3 άρχισε να εξορύσσεται στις 3 Ιανουαρίου 2015 και βρίσκεται περίπου 500 μέτρα ΝΑ του Gurgen-2. Η Valeura κατέχει δικαιώματα σε 14 τοποθεσίες έρευνας και παραγωγής αερίου στην Τουρκία.