Ελληνικές Ειδήσεις

Η Ζeniθ Στήριξε τον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο  Θεσσαλονίκης 2019

Η Ζeniθ Στήριξε τον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2019

H ZeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, στήριξε με όλη της την ενέργεια τον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Ο Κ. Αραβώσης Συμμετείχε στη Συζήτηση της «Κοινωνίας των Πολιτών της Ευρώπης» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Κ. Αραβώσης Συμμετείχε στη Συζήτηση της «Κοινωνίας των Πολιτών της Ευρώπης» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, συμμετείχε σε συζήτηση με την «Κοινωνία των Πολιτών της Ευρώπης», που διοργάνωσε η «Ελληνική πλατφόρμα για την Ανάπτυξη» (συντονιστικό όργανο των ελληνικών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών) στο Κέντρο της Γης στο Πάρκο Τρίτση. Θέμα της συζήτησης ήταν το εξής: Αναδεικνύοντας τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ως Πολιτική Προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ποιά Είναι η Σύνθεση Σύνθεση του Νέου Δ.Σ. της ΔΕΔΑ

Ποιά Είναι η Σύνθεση Σύνθεση του Νέου Δ.Σ. της ΔΕΔΑ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Α.Ε. Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Βασίλειος Κοτρώνης, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Μάριος Τσάκας.

Η Schneider Electric Συμμετέχει στην Πρωτοβουλία της  ΠΟΣΕΗ και της ΓΣΕΒΕΕ για τη Δημιουργία Ηλεκτρολογικού Εργαστηρίου, Προσφέροντας Προϊόντα Αυτοματισμού

Η Schneider Electric Συμμετέχει στην Πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΗ και της ΓΣΕΒΕΕ για τη Δημιουργία Ηλεκτρολογικού Εργαστηρίου, Προσφέροντας Προϊόντα Αυτοματισμού

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε ως χορηγός στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ)

Θετική Γνωμοδότηση του ΚΕΣΠΑ σε 22 Έργα

Θετική Γνωμοδότηση του ΚΕΣΠΑ σε 22 Έργα

Πραγματοποιήθηκε χθες 22 Οκτωβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Κεντρικού Συμβουλίου  Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

Μ. Μαραγκουδάκης: Θα Συνεχίσουμε να Επενδύουμε στις ΑΠΕ

Μ. Μαραγκουδάκης: Θα Συνεχίσουμε να Επενδύουμε στις ΑΠΕ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, στη σημερινή τελετή έναρξης του Χρηματιστηρίου στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης του Εταιρικού Ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ.

Πράσινο Φως για τη  Γραμμή 4 του Μετρό

Πράσινο Φως για τη Γραμμή 4 του Μετρό

Aπορρίφθηκαν χθες από το ΣτΕ οι προσφυγές εναντίον του διαγωνισμού και ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδή.

Για Περισσότερους Ελεύθερους Επαγγελματίες Υποχρεωτικά τα POS

Για Περισσότερους Ελεύθερους Επαγγελματίες Υποχρεωτικά τα POS

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής μελετά τη διεύρυνση των επαγγελματικών ομάδων που θα υποχρεούνται να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS. 

Το 1ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

Το 1ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία», στις 18 Νοεμβρίου από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.Στόχος του φόρουμ είναι να παρέχει στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις μια πλατφόρμα, που αποσκοπεί στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής. Το Φόρουμ Καινοτομίας πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η Ελλάδα 18η στην ΕΕ στις δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης

Η Ελλάδα 18η στην ΕΕ στις δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης

O δείκτης των συνολικών δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) στην Ελλάδα το 2018, διαμορφώθηκε στο 1,18% του ΑΕΠ έναντι 1,13% το 2017 και 0,99% το 2016, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Με βάση τα νέα στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται στη 18η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ των 28 κρατών μελών, όσον αφορά τον δείκτη Έντασης Ε&Α (δαπάνες Ε&Α επί του ΑΕΠ). 

Φιλοδοξία της Τουρκίας είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων

Φιλοδοξία της Τουρκίας είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, προερχόμενο από τους New York Times, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θέλει  μόνο να ελέγχει μια τεράστια έκταση της Συρίας, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Οπως δηλώνει, αυτό που επιθυμεί πραγματικά είναι η πυρηνική βόμβα.Τη φιλοδοξία του, ομολογουμένως, δεν προσπάθησε να την κρύψει. Λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση κατά των Κούρδων της Συρίας, o Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Κάποια κράτη διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Η Δύση επιμένει ότι δεν πρέπει να αποκτήσουμε τέτοια όπλα. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ». Σήμερα που η Τουρκία βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους νατοϊκούς συμμάχους της, αφού κατάφερε να εισβάλει στη Συρία χωρίς αντίποινα, η απειλή του Ερντογάν αποκτά νέα σημασία.

Η Εκτίναξη των Ναύλων και των Συμφωνιών Ανεβάζει την Αξία των VLCC Τάνκερ

Η Εκτίναξη των Ναύλων και των Συμφωνιών Ανεβάζει την Αξία των VLCC Τάνκερ

Έως και κατά 50% θα μπορούσε να αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια η αξία των δεξαμενόπλοιων Very Large Crude Carriers (VLCC) λόγω της συνεχούς ανόδου των ναύλων όχι μόνο στη spot αγορά αλλά και στις συμφωνίες χρονοναύλωσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς.

Σχέδιο Γιούνκερ: Ελληνική Πρωτιά με Επενδύσεις 12,1 δισ. ευρώ

Σχέδιο Γιούνκερ: Ελληνική Πρωτιά με Επενδύσεις 12,1 δισ. ευρώ

Στην πρώτη θέση ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ της βρίσκεται η Ελλάδα καθώς επωφελήθηκε από χρηματοδότηση ύψους 2,7 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κάτι που αναμένεται να ενεργοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 12,1 δισ. ευρώ. 

JP Morgan :Ουδέτερη Σύσταση για τις Ελληνικές Μετοχές

JP Morgan :Ουδέτερη Σύσταση για τις Ελληνικές Μετοχές

O διεθνής οίκος αξιολόγησης διατηρεί αμετάβλητη τη συμμετοχή της χώρας μας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των αναδυόμενων αγορών.Με αφορμή την αναβάθμιση των αναδυόμενων αγορών (Emerging Markets – EM) σε σύσταση υπεραπόδοσης, Η JP Morgan επιβεβαιώνει την ουδέτερη της σύσταση της για την εγχώρια αγορά μετοχών, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη τη συμμετοχή της χώρας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των αναδυόμενων αγορών στο 0,3% στους δείκτες MSCI EM.