Πιέσεις στην Ελλάδα να «Θυσιαστεί» για τη Σωτηρία του Ευρώ

Πιέσεις στην Ελλάδα να «Θυσιαστεί» για τη Σωτηρία του Ευρώ

Καθώς η κρίση χρέους επεκτείνεται, στη Γερμανία επιστρέφουν δριμύτερα τα επιχειρήματα υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Την αναζωπύρωση της συζήτησης επισημαίνουν σε χθεσινό τους άρθρο οι New York Times, το οποίο ξεκινά με μία μεταφορά: Αν η ευρωπαϊκή κρίση χρέους ήταν μία παλιά ταινία επιβίωσης, θα υπήρχε μία σκηνή που οι επιβάτες μιας σχεδίας αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν αρκετά εφόδια και κάποιος θα πρέπει να πέσει στη θάλασσα. Οι Γερμανοί αναλυτές κοιτούν την Ελλάδα. Οπως υποστηρίζουν, θα έπρεπε να αφήσει το ευρώ προσωρινά, όχι μόνο για το καλό της Ευρωζώνης, αλλά και για το δικό της.

Επιβράδυνση της Γερμανικής Οικονομίας στο Τρίμηνο

Επιβράδυνση της Γερμανικής Οικονομίας στο Τρίμηνο

Το ΑΕΠ της Γερμανίας δεν αυξήθηκε παρά μόνο κατά 0,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, στο 1,3%, ανακοίνωσε η υπηρεσία στατιστικής Destatis. Οι οικονομολόγοι του Dow Jones Newswires ανέμεναν ισχυρότερη αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Οι Διακοπές Τελείωσαν, οι Δυσκολίες Τώρα Αρχίζουν

Οι Διακοπές Τελείωσαν, οι Δυσκολίες Τώρα Αρχίζουν

Μετά το Δεκαπενταύγουστο, όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να επιστρέψει από τις διακοπές του, θα αντιμετωπίσει μύρια προβλήματα παρότι παρέδωσε την οικονομία (και όχι μόνο) στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλο. Το πλέον σημαντικό είναι η διαπίστωση και ξένων αξιωματούχων, ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η κυβέρνησή του «κάθισε» και οι αρμόδιοι δεν υλοποίησαν όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στους δανειστές της Ελλάδας.

Σε Λειτουργία ο Αγωγός Αερίου Κροατίας-Ουγγαρίας

Σε Λειτουργία ο Αγωγός Αερίου Κροατίας-Ουγγαρίας

Η διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Κροατίας και της Ουγγαρίας, τέθηκε σε λειτουργία στις 3 Αυγούστου, όπως αναφέρει το balkans.com. Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα του διαδρόμου φυσικού αερίου Βορρά-Νότου, που προβλέπει τη σύνδεση του τερματικού σταθμού στην Πολωνία μέσω της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας με τον τερματικό σταθμό Adria LNG στην Κροατία.

Γαλλία: Θετική Είδηση το Φθηνότερο Πετρέλαιο

Γαλλία: Θετική Είδηση το Φθηνότερο Πετρέλαιο

Ως θετική είδηση για την οικονομία αντιμετωπίζει τη μείωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου η γαλλική κυβέρνηση. Σχετικές δηλώσεις έκανε η υπουργός Προϋπολογισμού, Βαλερί Πρεκρές, τη στιγμή που η γαλλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη στο β’ τρίμηνο με βάση τα νεότερα στοιχεία.

Πτώση στα Κέρδη της RWE Λόγω της Απόφασης για τα Πυρηνικά

Πτώση στα Κέρδη της RWE Λόγω της Απόφασης για τα Πυρηνικά

Πλήγμα δέχτηκαν τα κέρδη της γερμανικής ΔΕΚΟ, RWE, από την απόφαση της κυβέρνησης Μέρκελ να καταργήσει το πρόγραμμα επέκτασης της διάρκειας ζωής των πυρηνικών σταθμών της χώρας, ελέω Φουκουσίμα. Στο α’ εξάμηνο του έτους, τα κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά 40% και η μετοχή βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενάμισι έτους.

Με Ρεύμα από Υδροηλεκτρικά οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι

Με Ρεύμα από Υδροηλεκτρικά οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι, Deutsche Bahn, υπέγραψαν συμβόλαιο με την RWE για την παροχή ενέργειας από υδροηλεκτρικές μονάδες, ύψους ενός δις ευρώ. Ως αποτέλεσμα, από το 2014 ως το 2028, 14 υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα προσφέρουν στα γερμανικά τραίνα μέρος του ηλεκτρισμού που χρειάζονται, δηλαδή 900 εκατ. κιλοβατώρες ή το 8% των συνολικών τους αναγκών.

Η Ελλάδα στην Παγκόσμια Κρίση

Η Ελλάδα στην Παγκόσμια Κρίση

Η Ελλάδα μεταπολεμικά έχασε κάθε φορά που εκδηλώθηκε ζωηρή κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού. Σήμερα, οι επιπτώσεις θα ήσαν τραγικές χωρίς το αντιστάθμισμα που προσφέρει η βαθύτερη παρά ποτέ πριν ενσωμάτωσή μας στη διεθνή οικονομία. Αντιστάθμισμα που έχει τρία χαρακτηριστικά. Το πρώτο, αναφέρεται στην ασπίδα που προσέφερε και προσφέρει η υπαγωγή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το δεύτερο, εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο οι διεθνείς αγορές κεφαλαίου αποδέχονται ως φερέγγυους συναλλασσόμενους το ελληνικό κράτος και τις εδρεύουσες στην επικράτειά του τράπεζες και διεθνώς εμπορευόμενες επιχειρήσεις.