Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Ιταλία: Στα 6 Δις το Ανώτατο Όριο των Επιδοτήσεων στα Φωτοβολταϊκά

Ιταλία: Στα 6 Δις το Ανώτατο Όριο των Επιδοτήσεων στα Φωτοβολταϊκά

Το νέο σύστημα επιδοτήσεων για τα φωτοβολταϊκά της Ιταλίας προβλέπεται να έχει ως ανώτατο όριο τα 6 δις ευρώ, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τα κρατικά έξοδα. Επίσης, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Βιομηχανίας, Στέφανο Σάλια, με τον τρόπο αυτό θα αναπτυχθούν περισσότερο οι υπόλοιποι τομείς των ΑΠΕ.

Σε Γραμμή Άμυνας η «Ατομική Άννα» της Γαλλίας

Σε Γραμμή Άμυνας η «Ατομική Άννα» της Γαλλίας

Η Αν Λοβερζόν, διευθύνουσα της γαλλικής πυρηνικής βιομηχανίας Areva, υπεραμύνεται των επιλογών της και της τεχνολογίας που εκπροσωπεί, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης για την πυρηνική ενέργεια, αλλά και για τους ομίλους του κλάδου αυτού.

Κερατέα ή Αποτέφρωση;

Κερατέα ή Αποτέφρωση;

Σε ακριτικό δήµο της χώρας η κατασκευή ΧΥΤΑ είχε παραπεµφθεί στη µεγαλοψυχία του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως και η πλειονότητα των υποδοµών τής άλλως ανύπαρκτης περιβαλλοντικής µας δραστηριότητας. Πριν από την κατασκευή έπρεπε να γίνει η µελέτη χωροθέτησης. Η οποία, σύµφωνα µε τον σχεδιασµό (sic!), έπρεπε να προκηρυχθεί από την περιφέρεια και να χρηµατοδοτηθεί από το πρόγραµµα «Θησέας»

BP Sees $82B Of Value Destruction -Citigroup

BP Sees $82B Of Value Destruction -Citigroup

One year since the Macondo accident, BP's equity has fallen about 23% in US dollar terms, implying value destruction of $82B, says Citigroup. It thinks $22B is directly attributed to tangible accident costs, so "the debate for investors is whether the other $60B of value loss is an intangible cost of the spill or an investment opportunity."

Σλάλοµ Πάνω από τα Σκουπίδια

Σλάλοµ Πάνω από τα Σκουπίδια

Σλάλοµ πάνω από τα σκουπίδια θα κάνουν στο Αµάγκερ της Δανίας, περιοχή κοντά στην Κοπεγχάγη και συγκεκριµένα σε µια πλαγιά 31.000 τετραγωνικών µέτρων που θα διαθέτει µάλιστα πίστες µε τρεις διαφορετικούς βαθµούς δυσκολίας!

Φροντιστήριο για Υπουργούς

Φροντιστήριο για Υπουργούς

Πέρσι τέτοιο καιρό, όταν η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ αποφάσισαν να διασώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία παρέχοντάς της δάνεια 110 δισ. ευρώ, άρχισε το μοιρολόι ότι πάμε σε χρεοκοπία, δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το δάνειο. Συμψηφίζοντας δημοσιονομικές αποκλίσεις με την επιτάχυνση ορισμένων μεγάλων μεταρρυθμίσεων (ασφαλιστικό, αγορά εργασίας κ.ά.), καταφέραμε να εισπράξουμε 48 δισ. ευρώ, να κερδίσουμε την επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου κατά μία μονάδα. Οι μοιρολογίστρες διαψεύστηκαν. Η εφαρμογή του Μνημονίου διεύρυνε τους βαθμούς ελευθερίας στη διαχείριση της κρίσης