Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Προτάσεις του Κλάδου των Καυσίμων στη Βουλγαρία για Χαμηλότερες Τιμές

Προτάσεις του Κλάδου των Καυσίμων στη Βουλγαρία για Χαμηλότερες Τιμές

Οι παραγωγοί και έμποροι καυσίμων στη Βουλγαρία πρότειναν μέτρα για τη μείωση των τιμών κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας και τους αρμόδιους υπουργούς. Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούν την εξάλειψη των βιοκαυσίμων από το μείγμα ή την εξάλειψη του φόρου σε αυτά, καθώς και ίσους όρους για τα αποθέματα που καλούνται να τηρούν το κράτος και οι προμηθευτές.

Τι Θα Κάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου;

Τι Θα Κάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου;

Η Ευρωζώνη δεν έχει περιθώρια να συνεχίσει την τακτική των άτολμων και καθυστερημένων αποφάσεων. Ο κ. Παπανδρέου έχει δίκιο όταν λέει ότι η σύνοδος της 24ης - 25ης Μαρτίου πρέπει να εγκρίνει μια συνολική λύση διότι, διαφορετικά, όποια (τυπική) απόφαση δεν θα συνιστά λύση. Είπε αυτό που διαμηνύουν και οι αγορές και οι οίκοι. Η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη, απαιτείται σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα.

Μορατόριουμ στους Παλαιούς Πυρηνικούς Αντιδραστήρες από την Μέρκελ

Μορατόριουμ στους Παλαιούς Πυρηνικούς Αντιδραστήρες από την Μέρκελ

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εγκαταλείπει τα σχέδια επέκτασης της ζωής των παλαιών πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, η οποία είχε αποφασιστεί πέρυσι. Πλέον όμως, η Άνχελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα κλείσει άμεσα τους επτά παλαιότερους αντιδραστήρες της Γερμανίας, ώστε να γίνουν έλεγχοι, ενώ πριν από μερικούς μήνες πιστοποιούσε την ασφάλειά τους και καθησύχαζε την κοινή γνώμη.

Ιδεολογία Προσοδοθηρίας

Ιδεολογία Προσοδοθηρίας

Η νεώτερη ιστορία της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από την πάλη ανάμεσα σε δύο τάσεις: Η μια έχει ρίζες στην γαιοκτησία, στον παλαιοελλαδίτικο κοτζαμπασισμό. Είναι η αναζήτηση της προσόδου η οποία, στην παραδοσιακή κοινωνία, προερχόταν αποκλειστικά από την γη• κατόπιν, έλαβε την μορφή δανείων, ξένης βοηθείας, εισροών από την ναυτιλία και την μετανάστευση. Η άλλη τάση ανάγεται στην διασπορά, στις ελληνικές κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας, της Τεργέστης. Αναζητεί πλούτο και επιτυχία στον εμπόριο και, γενικότερα, στις αστικές δραστηριότητες

Πώληση Μεριδίου σε Διϋλιστήριο της Τσεχίας από την Eni

Πώληση Μεριδίου σε Διϋλιστήριο της Τσεχίας από την Eni

Η ιταλική πετρελαϊκή Eni ανακοίνωσε πως σκοπεύει να πουλήσει μερίδιο ενός τρίτου του διϋλιστήριου Ceska στην Τσεχία στη ρωσική Gazprom, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας. Η σχετική είδηση επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές, καθώς και από πηγές του κλάδου των πετροχημικών.