Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Σταθερές οι Τιμές του Ηλεκτρισμού στη Σερβία, Αυξάνονται Εκείνες του Αερίου

Σταθερές οι Τιμές του Ηλεκτρισμού στη Σερβία, Αυξάνονται Εκείνες του Αερίου

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, οι τιμές του ηλεκτρισμού θα παραμείνουν σταθερές μέχρι τα τέλη του έτους. Αντιθέτως, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης αυτών του φυσικού αερίου.

Θύμα της Ύφεσης και του Ανασχηματισμού  οι Έρευνες Πετρελαίου

Θύμα της Ύφεσης και του Ανασχηματισμού οι Έρευνες Πετρελαίου

Πέπλο μυστηρίου και άκρας μυστικότητας καλύπτει τελευταία τις εξελίξεις γύρω από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την προσπάθεια σύστασης φορέα που θα αναλάβει τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια. Παρά την κινητικότητα που είχε εκδηλωθεί στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου από το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) και τα όσα είχαν διαρρεύσει περί έτοιμου νομοσχεδίου που ρύθμιζε όλες τις λεπτομέρειες των ερευνών συμπεριλαμβανομένης και της οργάνωσης διεθνούς γύρου παραχωρήσεων (international round), σήμερα, δύο μήνες μετά, η πολιτική ηγεσία υπό το βάρος της ύφεσης και της αβεβαιότητας που δημιούργησε ο ανασχηματισμός φαίνεται να έχει θέσει το όλο θέμα για μια ακόμη φορά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ατύχημα σε Αγωγό Αερίου της Βουλγαρίας

Ατύχημα σε Αγωγό Αερίου της Βουλγαρίας

Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Βουλγαρία το βράδυ της Δευτέρας, η οποία όμως δεν διατάραξε την ροή του αερίου της Gazprom προς την Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Διπλάσιος ο Ρυθμός Αναπτύξεως της Ευρωζώνης το 2010

Διπλάσιος ο Ρυθμός Αναπτύξεως της Ευρωζώνης το 2010

Βρυξέλλες. – Η οικονομική ανάκαμψις στην ΕΕ κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα. Η έκθεσις της Κομμισσιόν βασίζεται στις λεγόμενες ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις για τις επιδόσεις των επτά μεγαλύτερων από πλευράς οικονομικού μεγέθους κρατών-μελών της ΕΕ (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία και Βρετανία).

Ζητείται Όραμα

Ζητείται Όραμα

Στην ομιλία του στην Εκθεση Θεσσαλονίκης σήμερα, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το όραμά του για την Ελλάδα. Θα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια με ποιον τρόπο η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά.