Πληρώνει την Έπαρσή του

Πληρώνει την Έπαρσή του

Η επιδείνωση στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας δεν είναι ούτε ξαφνική, αλλά ούτε και επιπόλαια. Και αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι ισχυρότερες πολιτικές συμμαχίες μπορούν να διαρραγούν όταν ένας ηγέτης χάνει το μέτρο κι αρχίζει να ξιφουλκεί εναντίον όλων. Είναι προφανές ότι ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πληρώνει τώρα το μικρόβιο της έπαρσης που του προκάλεσε η μακρά παραμονή του στην εξουσία, αλλά και η πεποίθησή του ότι η χώρα του έχει μεταβληθεί σε υπερδύναμη που μπορεί να αγνοεί τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας.

Η Κλιματική Ανασφάλεια

Η Κλιματική Ανασφάλεια

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 άρχισε να αναδύεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση ένα νέο παράδειγμα στις κριτικές σπουδές ασφάλειας, αυτό της σύνδεσης με το περιβάλλον, πολλοί μιλούσαν για «σενάρια» και «θεωρητικές ασκήσεις».

Οι Ξένοι Σύμβουλοι

Οι Ξένοι Σύμβουλοι

Ο Ιταλός πρώην υπουργός Οικονομικών Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, μεταξύ άλλων, όπως γράφει το βιογραφικό του, για τον οποίο πολλή κουβέντα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, δεν μου ήταν γνωστός. Δεν έχω κανένα λόγο, όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να αμφισβητήσω τις ικανότητές του στα οικονομικά, τη διαχείριση χρέους, τη μακροοικονομία, τα φορολογικά και τα τραπεζικά.