Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Γαλλογερμανικός Άξονας κατά της Μείωσης Ρύπων 30% στην Ε.Ε.

Γαλλογερμανικός Άξονας κατά της Μείωσης Ρύπων 30% στην Ε.Ε.

Από τα λιγότερο πειστικά στοιχεία στην πολιτική ενέργειας και κλίματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ο σιδηρούς στόχος του 20-20-20. Αφορά τη μείωση κατά 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στο μερίδιο 20% που πρέπει να αντιπροσωπεύουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο σύνολο της παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2020. Μόνον συγκαταβατικά μπορεί κανείς να συναινέσει στην ορθότητα αυτών των στόχων

Νωρίς Ακόμα για το Μη Συμβατικό Αέριο στην Ευρώπη

Νωρίς Ακόμα για το Μη Συμβατικό Αέριο στην Ευρώπη

Το μη συμβατικό αέριο δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα τόσο σημαντικό όσο στις ΗΠΑ, όπου καλύπτει το 50% των αναγκών. Σε αυτό το συμπέρασμα προχώρησε διεθνής ομάδα ειδικών που συνεδρίασε στις Βρυξέλες χθες.

Πολιτικό Σύστημα: Υπάρχει Ακόμη Ελπίδα;

Πολιτικό Σύστημα: Υπάρχει Ακόμη Ελπίδα;

Υπάρχει ακόμη ελπίδα; Ή μήπως το πολιτικό μας σύστημα βαδίζει ασυγκράτητο προς το χάος και την ανυποληψία; Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν νιώσαμε την ανάγκη τόσο πολλοί να συζητήσουμε πολιτικά. Ποτέ δεν αναστοχαστήκαμε τόσο επίμονα, ατομικά και συλλογικά, για λάθη, παραλείψεις και ευθύνες. Ασφαλώς, όπως και σε άλλες σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας, η περισυλλογή αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει λυτρωτικά ως άσκηση αυτογνωσίας. Ομως η έλλειψη σαφούς προοπτικής εξόδου (αλλά και σοβαρότητας σε αρκετά πεδία) μετατρέπει τον θυμό σε αμηχανία και την απόγνωση σε αδράνεια

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 1,2 Δις για την Έρευνα στα Φωτοβολταϊκά

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 1,2 Δις για την Έρευνα στα Φωτοβολταϊκά

Το Solar Europe Industry Initiative (SEII) πρόκειται να ξεκινήσει με έδρα τη Μαδρίτη και να ενισχύσει την προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου σε ηλεκτρισμό κατά 12% ως το 2020, όπως επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών (ΕΡΙΑ).

Στα 100 Δολάρια το Αργό το 2011, αν Δεν Αυξηθεί η Παραγωγή

Στα 100 Δολάρια το Αργό το 2011, αν Δεν Αυξηθεί η Παραγωγή

Η τιμή του αργού μπορεί να αυξηθεί στα 85-95$ ανά βαρέλι στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, λόγω περιορισμών στην παραγωγή. Του χρόνου ενδέχεται να αυξηθεί άνω των 100 δολαρίων αν δεν υπάρξει βελτίωση, προειδοποιεί αναλυτής της Goldman Sachs.

Gazprom: Doesnt Need Gas From TNK-BPs Kovykta Field

Gazprom: Doesn't Need Gas From TNK-BP's Kovykta Field

Russian gas firm OAO Gazprom (GAZP.RS) said Monday it has no near-term plans to develop a huge Siberian gas field, which BP PLC's (BP) Russian joint venture aims to sell to a state company this year.

Συμφωνία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στο Φυσικό Αέριο

Συμφωνία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στο Φυσικό Αέριο

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν τη Δευτέρα την πολυαναμενόμενη συμφωνία για τη μεταφορά αερίου προς την Ευρώπη, στα πλαίσια της προσπάθειας της Ευρώπης να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Areva: Olkiluoto 3 Nuclear Operation To Start End 2012

Areva: Olkiluoto 3 Nuclear Operation To Start End 2012

French state-controlled nuclear group Areva (CEI.FR) Monday said that the delayed third-generation nuclear plant Olkiluoto 3 it is building inFinlandas part of a consortium withGermany's Siemens AG (SI) will start operations at the end of 2012.

Τρεις, Τέσσερις «Εφ’ Άπαξ» Εισφορές...

Τρεις, Τέσσερις «Εφ’ Άπαξ» Εισφορές...

Ενα από τα πολλά ελληνικά παράδοξα είναι και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι (νεο) Ελληνες την επιτυχία και τους φορείς της. Και πώς αυτή η στρεβλή αντίληψη βρίσκει την ανάλογη αντανάκλασή της στα κατά καιρούς οικονομικά επιτελεία όλων των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων, που βρίσκονται στην εξουσία.

Γερμανία: Οι ΑΠΕ θα Δημιουργήσουν 8,5 εκατ. Θέσεις Εργασίας το 2030

Γερμανία: Οι ΑΠΕ θα Δημιουργήσουν 8,5 εκατ. Θέσεις Εργασίας το 2030

Η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μπορεί να οδηγήσει, σε 20 χρόνια, στη δημιουργία περισσότερων από 8,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μόνον στον κλάδο των ΑΠΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταργηθούν οι κρατικές επιδοτήσεις στη χρήση ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο η μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace International.

Από το Λουξεμβούργο στην Ιβηρική

Από το Λουξεμβούργο στην Ιβηρική

Τι μήνυμα θα προκύψει από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο; Έχουν τη βούληση και τη δυνατότητα οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης να θωρακίσουν με αξιοπιστία και προβλεψιμότητα την απόφαση του Ecofin της 9.5 για συγκρότηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Ε.Ε-ΔΝΤ με την ευρωπαϊκή συνεισφορά να ανέρχεται σε 440δισ.; Το ερώτημα τίθεται ακόμη πιο επιτακτικά μετά το Ουγγρικό Ψυχόδραμα της Παρασκευής που παρά την ανασκευή των καταστροφολογιών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Βουδαπέστη αν μη τι άλλο κατέδειξε τις εύθραυστες, οριακές ισορροπίες στην Ευρωζώνη που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαταραχθούν ακόμη και από το θρόισμα των φτερών μιάς πεταλούδας...

Κομισιόν: Νέος Πράσινος Φόρος στα Καύσιμα

Κομισιόν: Νέος "Πράσινος" Φόρος στα Καύσιμα

Η Κομισιόν σκοπεύει να προτείνει στις κοινοτικές χώρες νέο φόρο στα καύσιμα που το ύψος του θα είναι ανάλογο προς τη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που θα παράγεται από την καύση τους.