Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Γερμανία: Ένα Εκατ. Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Μέχρι το 2020

Γερμανία: Ένα Εκατ. Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Μέχρι το 2020

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προτίθεται να κατασκευάσει, μέχρι το 2020, ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), έχει την πλήρη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία θα διαθέσει περίπου 500 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Ο Λαϊκισμός Επιμένει

Ο Λαϊκισμός Επιμένει

Σε δραματικούς τόνους ο Πρωθυπουργός περιέγραψε μια ζοφερή πραγματικότητα και σκιαγράφησε τις μελλοντικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως μοναχά μία αναφορά έγινε σε συγκεκριμένα μέτρα. Η διαβεβαίωση δηλαδή πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.

Το Πικρό Μάθημα της Πετρελαιοκηλίδας

Το Πικρό Μάθημα της Πετρελαιοκηλίδας

Χρειάστηκε μια φουτουριστική τεχνολογία για να συντελεστεί μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές. Χωρίς μια τέτοια τεχνολογία η ΒΡ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Ηorizon. Παρ΄ όλα αυτά, για όποιον έχει γνώσεις περιβαλλοντικής ιστορίας, η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού αφήνει μια παραδόξως οικεία αίσθηση

Ηλιακοί Πύργοι Ηλεκτροδοτούν Ισπανικές Πόλεις

Ηλιακοί Πύργοι Ηλεκτροδοτούν Ισπανικές Πόλεις

Περισσότερα από 5.500 νοικοκυριά ηλεκτροδοτούνται πλέον από τον ΡS10, τον έναν εκ των δύο τεράστιων ηλιακών πύργων που βρίσκονται στα περίχωρα της Σεβίλλης στην Ισπανία. Γύρω από τον πύργο που έχει ύψος 160 μέτρων βρίσκονται 624 κάτοπτρα τα οποία αντανακλούν στον πύργο ηλιακές ακτίνες, θερμαίνοντας την κορυφή του με θερμοκρασίες που φθάνουν τους 600 βαθμούς Κελσίου.