Διεθνείς Ειδήσεις

Boeing: Η Εκτόξευση της Διαστημικής Κάψουλας Starliner, θα Καθυστερήσει για Αρκετούς Μήνες

Boeing: Η Εκτόξευση της Διαστημικής Κάψουλας Starliner, θα Καθυστερήσει για Αρκετούς Μήνες

Η εκτόξευση της διαστημικής κάψουλας Starliner της Boeing Co θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες και είναι πιθανό να απαιτηθεί η μετακίνηση της από τον πύραυλο-φορέα της προκειμένου να επισκευαστεί, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal» που επικαλέστηκε πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Boeing ανέστειλε επ’ αόριστον τη δοκιμαστική εκτόξευση

Αφγανιστάν: Την Κανταχάρ και μια Ακόμη Πόλη Κατέλαβαν οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Την Κανταχάρ και μια Ακόμη Πόλη Κατέλαβαν οι Ταλιμπάν

Η προέλαση των Ταλιμπάν συνεχίζεται. Σήμερα κατέλαβαν τη Λασκάρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, επιτρέποντας όμως οι δυνάμεις του στρατού, πολιτικοί, αξιωματούχοι και δημόσιοι λειτουργοί να φύγουν από την πόλη, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα αφγανικά σώματα ασφαλείας.

NASA: Ο Αστεροειδής Μπενού  Έχει Πολύ Μικρή Πιθανότητα να Πέσει στη Γη, Μόλις 0,037% το 2182

NASA: Ο Αστεροειδής Μπενού Έχει Πολύ Μικρή Πιθανότητα να Πέσει στη Γη, Μόλις 0,037% το 2182

Η NASA ανακοίνωσε νέες εκτιμήσεις της σχετικά με την πιθανότητα ο αστεροειδής Μπενού να πέσει στη Γη. Οι επιστήμονές της υπολόγισαν ότι γενικά η πιθανότητα πρόσκρουσης έως το 2300 είναι περίπου μία στις 1.750 (0,057%), ενώ η πιθανότερη ημερομηνία να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν ο αστεροειδής εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει περισσότερο τον πλανήτη μας, είναι στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, αλλά και πάλι η πιθανότητα πρόσκρουσης είναι μόνο μία στις 2.700 (0,037%).

Αφγανιστάν: Πλησιάζουν την Καμπούλ οι Ταλιμπάν,  Κατέλαβαν την Πόλη  Γκάζνι

Αφγανιστάν: Πλησιάζουν την Καμπούλ οι Ταλιμπάν, Κατέλαβαν την Πόλη Γκάζνι

Οι Ταλιμπάν προελαύνουν και σήμερα κατέλαβαν την πόλη Γκάζνι που βρίσκεται μόλις 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καμπούλ. Πρόκειται για την δέκατη πρωτεύουσα επαρχίας που θέτουν υπό τον έλεγχό τους σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, δήλωσε τοπικός σύμβουλος. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Γάζνι έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν σήμερα το πρωί. Έθεσαν υπό τον έλεγχό τους

Exxon Mobil: Πωλητήριο σε Πηγάδια Σχιστολιθικού Αερίου προς Άντληση Εσόδων για τη Μείωση του  Χρέους

Exxon Mobil: Πωλητήριο σε Πηγάδια Σχιστολιθικού Αερίου προς Άντληση Εσόδων για τη Μείωση του Χρέους

Η Exxon Mobil Corp ξεκίνησε την πώληση πεδίων σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ, καθώς ενισχύει ένα μακρόχρονο πρόγραμμα που στοχεύει στη συγκέντρωση δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση των ανεπιθύμητων περιουσιακών στοιχείων και τη μείωση του χρέους που αναλήφθηκαν πέρυσι.

Νιγηρία: Η Shell θα Καταβάλει Αποζημιώσεις €95 εκατ.,  για Πετρελαϊκή Ρύπανση

Νιγηρία: Η Shell θα Καταβάλει Αποζημιώσεις €95 εκατ., για Πετρελαϊκή Ρύπανση

Η γιγαντιαία πετρελαϊκή εταιρεία Shell δέχθηκε χθες Τετάρτη να καταβάλει ποσό ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ σε κοινότητες της νοτιοανατολικής Νιγηρίας που είχαν υποστεί καταστροφή εξαιτίας διαρροών πετρελαίου τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με δικηγόρους των δύο πλευρών. Μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος, ανάμεσά τους το Κίνημα για την Επιβίωση του Λαού των Ογκόνι (MOSOP), κατηγορούν εδώ και πάνω από 20 χρόνια 

Β. Τουρκία: Μετά τις Πυρκαγιές, Ήρθαν οι Πλημμύρες

Β. Τουρκία: Μετά τις Πυρκαγιές, Ήρθαν οι Πλημμύρες

Πλημμύρες που προκλήθηκαν από ασυνήθιστα μεγάλες βροχοπτώσεις έπληξαν τις βόρειες ακτές της Τουρκίας σήμερα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια γέφυρα και χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, ύστερα από τις πυρκαγιές --από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας-- που έπληξαν τις νοτιοδυτικές περιοχές.

Συναγερμός ΟΗΕ για το Κλίμα- Πώς Αντέδρασε η Ε.Ε. στην Έκθεση του Οργανισμού

Συναγερμός ΟΗΕ για το Κλίμα- Πώς Αντέδρασε η Ε.Ε. στην Έκθεση του Οργανισμού

Η έκθεση της διακυβερνητικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για το κλίμα (IPCC, GIEC) καταδεικνύει «την άκρως επείγουσα ανάγκη να δράσουμε τώρα». Αυτό υπεγράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμμερμανς, εκτιμώντας πως «δεν είναι πολύ αργά» για να «εμποδίσουμε μια ανεξέλεγκτη απορρύθμιση». 

Σαουδική Αραβία: Τα Πρώτα ΜW από Αιολικό Πάρκο

Σαουδική Αραβία: Τα Πρώτα ΜW από Αιολικό Πάρκο

Μια κοινοπραξία της Masdar και της EDF Renewables παρέδωσε τα πρώτα 415 MW ενέργειας από το αιολικό πάρκο Dumat Al Jandal στη Σαουδική Αραβία. Το Dumat Al Jandal θα περιλαμβάνει 99 στροβίλους Vestas V150-4.2MW όταν ολοκληρωθεί πλήρως το επόμενο έτος. Η Vestas εγκαθιστά το υλικό ως μέρος μιας σύμβασης μηχανικής 

Αφγανιστάν: Στους Ταλιμπάν  τα Βόρεια Σύνορα με το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν

Αφγανιστάν: Στους Ταλιμπάν τα Βόρεια Σύνορα με το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν

Προελαύνουν οι Ταλιμπαν«Εκατοντάδες» μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, που είχαν αποσυρθεί κοντά στο αεροδρόμιο της Κουντούζ μετά την πτώση της πόλης αυτής του βορειοανατολικού Αφγανιστάν το σαββατοκύριακο, παραδόθηκαν σήμερα στους Ταλιμπάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας επαρχιακός σύμβουλος. «Σήμερα το πρωί εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των δυνάμεων αντίστασης (πολιτοφύλακες), που είχαν πάρει θέσεις στο αεροδρόμιο, παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν με όλο τον εξοπλισμό τους», δήλωσε ο Αμρουντίν Ουάλι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Κουντούζ.

ΗΠΑ: Διαβούλευση για Δύο Έργα Ηλιακής Ενέργειας στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Διαβούλευση για Δύο Έργα Ηλιακής Ενέργειας στην Καλιφόρνια

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης (Bureau of Land Management, BLM) του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ (DOI) ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση σχετικά με ένα σχέδιο περιβαλλοντικής ανάλυσης (EA) για δύο ''αγροκτήματα'' ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στην Καλιφόρνια, το οποίο θα περιλαμβάνει 465MW ηλιακής ενέργειας και 400MW αποθήκευση ενέργειας.

Ανακαλύφθηκε στον Μεγάλο Επιταχυντή του CERN Ακόμη ένα Σπάνιο «Εξωτικό» Σωματίδιο με Τέσσερα Κουάρκ

Ανακαλύφθηκε στον Μεγάλο Επιταχυντή του CERN Ακόμη ένα Σπάνιο «Εξωτικό» Σωματίδιο με Τέσσερα Κουάρκ

Οι φυσικοί ανακάλυψαν, με τη βοήθεια του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ακόμη ένα σπάνιο σωματίδιο που αποτελείται από τέσσερα κουάρκ. Πρόκειται για το 62ο σωματίδιο (αδρόνιο) που ανακαλύπτεται στον μεγάλο επιταχυντή. Η ανακοίνωση έγινε προ ημερών από τον σωματιδιακό φυσικό Ιβάν Πολιάκοφ του Πανεπιστημίου Syracuse της Νέας Υόρκης στη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου

Αυτόνομο Ηλιακό Αεροσκάφος που θα Βρίσκεται στον Αέρα για 90 Ημέρες

Αυτόνομο Ηλιακό Αεροσκάφος που θα Βρίσκεται στον Αέρα για 90 Ημέρες

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό συνεργάζεται με την εταιρεία Skydweller Aero για την δημιουργία ενός αυτόνομου αεροσκάφους που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και θα μπορεί να βρίσκεται συνεχώς στον αέρα για ενενήντα μέρες. Το σκάφος που έχει λάβει προσωρινά την ονομασία της εταιρείας (Skydweller) βασίζεται στην τεχνολογία του Solar Impulse 2, ενός αυτόνομου αεροσκάφους που μπορούσε να παραμένει στον αέρα για χρονικό διάστημα 120 ωρών.

ΕΥ: Συνέχισαν να Καταρρίπτουν Ρεκόρ οι Δημόσιες Εγγραφές Παγκοσμίως, κατά το Πρώτο Εξάμηνο του 2021

ΕΥ: Συνέχισαν να Καταρρίπτουν Ρεκόρ οι Δημόσιες Εγγραφές Παγκοσμίως, κατά το Πρώτο Εξάμηνο του 2021

Η ισχυρή δυναμική των δημόσιων εγγραφών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 συνεχίστηκε και κατά το δεύτερο τρίμηνο, οδηγώντας στις υψηλότερες επιδόσεις δεύτερου τριμήνου της τελευταίας εικοσαετίας, ως προς τον αριθμό των δημόσιων εγγραφών, αλλά και τα αντληθέντα κεφάλαια. Ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 κυριάρχησαν οι δημόσιες εγγραφές μέσω SPACs (εταιρειών εξαγορών ειδικού σκοπού), κατά το δεύτερο τρίμηνο

Αφγανιστάν: Προελαύνουν οι Ταλιμπάν,  Κατέλαβαν μια Ακόμη Πόλη του Βορρά και Στρέφονται προς την  Μαζάρ-ι-Σαρίφ

Αφγανιστάν: Προελαύνουν οι Ταλιμπάν, Κατέλαβαν μια Ακόμη Πόλη του Βορρά και Στρέφονται προς την Μαζάρ-ι-Σαρίφ

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα μια νέα επαρχιακή πρωτεύουσα στον βορρά του Αφγανιστάν και άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, τη μεγαλύτερη πόλη αυτής της πλευράς της χώρας. Αφού κατέλαβαν την Κυριακή μέσα σε λίγες ώρες την Κουντούζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, την Ταλοκάν, 50 χλμ ανατολικά, και τη Σαρ-ε-Πουλ, 400 χλμ δυτικότερα, οι Ταλιμπάν πρόσθεσαν σήμερα την Αϊμπάκ σε αυτό τον κατάλογο.

IEEFA: Παρά το Iσχυρό Q2, η ExxonMobil στις ΗΠΑ Συνεχίζει να Προβληματίζει

IEEFA: Παρά το Iσχυρό Q2, η ExxonMobil στις ΗΠΑ Συνεχίζει να Προβληματίζει

Οι επιχειρήσεις της ExxonMobil στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανακτήσει τη θέση τους μετά από μια δεκαετία αναταραχής. Ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν το καλύτερο της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, η ExxonMobil έχει επενδύσει 61,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κεφαλαιουχικά έργα από το 2013, μόνο για να αναφέρει αθροιστικές ζημίες 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.