Διεθνείς Ειδήσεις

Αφγανιστάν: Προελαύνουν οι Ταλιμπάν,  Κατέλαβαν μια Ακόμη Πόλη του Βορρά και Στρέφονται προς την  Μαζάρ-ι-Σαρίφ

Αφγανιστάν: Προελαύνουν οι Ταλιμπάν, Κατέλαβαν μια Ακόμη Πόλη του Βορρά και Στρέφονται προς την Μαζάρ-ι-Σαρίφ

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα μια νέα επαρχιακή πρωτεύουσα στον βορρά του Αφγανιστάν και άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, τη μεγαλύτερη πόλη αυτής της πλευράς της χώρας. Αφού κατέλαβαν την Κυριακή μέσα σε λίγες ώρες την Κουντούζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, την Ταλοκάν, 50 χλμ ανατολικά, και τη Σαρ-ε-Πουλ, 400 χλμ δυτικότερα, οι Ταλιμπάν πρόσθεσαν σήμερα την Αϊμπάκ σε αυτό τον κατάλογο.

IEEFA: Παρά το Iσχυρό Q2, η ExxonMobil στις ΗΠΑ Συνεχίζει να Προβληματίζει

IEEFA: Παρά το Iσχυρό Q2, η ExxonMobil στις ΗΠΑ Συνεχίζει να Προβληματίζει

Οι επιχειρήσεις της ExxonMobil στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανακτήσει τη θέση τους μετά από μια δεκαετία αναταραχής. Ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν το καλύτερο της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, η ExxonMobil έχει επενδύσει 61,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κεφαλαιουχικά έργα από το 2013, μόνο για να αναφέρει αθροιστικές ζημίες 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τρεις Νεκροί σε Επεισόδια Λόγω της  Έλλειψης Καυσίμων στον Λίβανο

Τρεις Νεκροί σε Επεισόδια Λόγω της Έλλειψης Καυσίμων στον Λίβανο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα σε δύο χωριστά επεισόδια με αφορμή την έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, ανέφεραν δυο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI. Ο Λίβανος βιώνει μήνες τώρα ελλείψεις καυσίμων και σχηματίζονται μεγάλες ουρές αναμονής στα πρατήρια, όπου οι αψιμαχίες και τα βίαια επεισόδια –σε κάποιες περιπτώσεις, φθάνουν ακόμα και στη χρήση πυροβόλων όπλων– πολλαπλασιάζονται.

Το Facebook Επέτρεπε στις Πετρελαιοβιομηχανίες να Ψεύδονται για την Κλιματική Κρίση

Το Facebook Επέτρεπε στις Πετρελαιοβιομηχανίες να Ψεύδονται για την Κλιματική Κρίση

Ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατηγορεί το Facebook ότι απέτυχε να εφαρμόσει τους ίδιους του τους κανόνες, προκειμένου να αποτρέψει την εκστρατεία παραπληροφόρησης που ανέλαβε βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σχετικά με την κλιματική αλλαγή στη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Άλμα Κερδοφορίας η Aramco στο Β Τρίμηνο- Νέα Υποχώρηση της Τιμής του Brent

Άλμα Κερδοφορίας η Aramco στο Β' Τρίμηνο- Νέα Υποχώρηση της Τιμής του Brent

Έτσι αναπάντεχα και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς πετρελαίου, η Saudi Aramco πραγματοποίησε άλμα καθαρής κερδοφορίας στο β’ τρίμηνο που αποδίδεται στις υψηλότερες τιμές του αργού, αλλά και στη ραγδαία ανάκαμψη της ζήτησης. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σουδικής Αραβίας 

Σεπτέμβριο Συνεχίζεται το Παζάρι για τα Πυρηνικά του Ιράν

Σεπτέμβριο Συνεχίζεται το Παζάρι για τα Πυρηνικά του Ιράν

Η κυβέρνηση του Ιράν είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας και οι συνομιλίες ενδέχεται να επαναληφθούν στη Βιένη στις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες Σάββατο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Ισπανός Ενρίκε Μόρα, ήταν παρών την Πέμπτη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου ιρανού προέδρου, του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί.

ExxonMobil: Εξετάζει τη Δέσμευση για Καθαρό Μηδέν έως το 2050

ExxonMobil: Εξετάζει τη Δέσμευση για Καθαρό Μηδέν έως το 2050

Η Exxon Mobil Corp. εξετάζει τη δέσμευση να μειώσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα στο μηδέν έως το 2050, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε μια αλλαγή στρατηγικής από την πετρελαϊκή εταιρεία. Από τον Μάρτιο του 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon, Ντάρεν Γουντς, περιέγραψε τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του άνθρακα που έκαναν ορισμένοι Ευρωπαίοι αντίπαλοι ως τίποτα περισσότερο από έναν «διαγωνισμό ομορφιάς», λέγοντας ότι οι δεσμεύσεις στερούνται απτών σχεδίων για την επίτευξή τους.

Η Νευρικότητα Κυριαρχεί στις Αγορές Πετρελαίου- Διορθώνει Πτωτικά το Βrent Μετά τα Αρχικά Κέρδη του

Η Νευρικότητα Κυριαρχεί στις Αγορές Πετρελαίου- Διορθώνει Πτωτικά το Βrent Μετά τα Αρχικά Κέρδη του

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ανοδικές αγορές του πετρελαίου υποφέρουν. Αμέσως την ανάσα που πρόσφερε στις τιμές του αργού η επίτευξη της συμφωνίας του ΟPEC+ για τις ποσοστώσεις παραγωγής, οι αγορές περιήλθαν σε νέο πτωτικό σπιράλ, με αποτέλεσμα να καταγράψουν τις χειρότερες επιδόσεις τους το περασμένο πενθήμερο των συναλλαγών από τον Μάρτιο. Αυτή την ώρα (17:07 ώρα Ελλάδος) το Brent που θεωρείται το διεθνές benchmark διορθώνει από τα ενδοημερήσια υψηλά του των άνω των 72 δολαρίων, όταν κατέγραφε ποσοστιαία κέρδη της τάξης του 1,04%

Υψηλές Συγκεντρώσεις Αιωρούμενων Σωματίδιων PM 2.5 στην Ατμόσφαιρα της Αττικής

Υψηλές Συγκεντρώσεις Αιωρούμενων Σωματίδιων PM 2.5 στην Ατμόσφαιρα της Αττικής

«Αναγκαία η λήψη μέτρων προστασίας από όλους τους κατοίκους της Αττικής», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, απευθύνοντας έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και χρήση ειδικών μασκών.

Τα Έργα Υποδομών Αλλάζουν τις ΗΠΑ

Τα Έργα Υποδομών Αλλάζουν τις ΗΠΑ

Ο οργανισμός σιδηροδρόμων των ΗΠΑ, Amtrak, θα γίνει αποδέκτης της μεγαλύτερης επένδυσης στα χρονικά, από τότε που οι αρμόδιοι συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας του πριν από 50 χρόνια. Τα ειδικά προγράμματα για την ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική αλλαγή θα χρηματοδοτηθούν με τα υψηλότερα κονδύλια που έχουν λάβει ποτέ, ενώ το δίκτυο ηλεκτροδότησης  θα αναβαθμιστεί με κεφάλαια 73 δισ. δολαρίων.  

Αύξηση Αποθεμάτων Πετρελαίου  & Μείωση Αποθεμάτων Βενζίνης στις ΗΠΑ

Αύξηση Αποθεμάτων Πετρελαίου & Μείωση Αποθεμάτων Βενζίνης στις ΗΠΑ

Αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, με παράλληλη μείωση εκείνων της βενζίνης εν μέσω ενδείξεων για σταθερή ζήτηση υγρών καυσίμων ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ). Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιουλίου, για να διαμορφωθούν στα 439,2 εκατ. βαρέλια, έναντι αρχικών προβλέψεων για μείωσή τους κατά 3,1 εκατ. βαρέλια.

Νέα Μεγάλη Ανακάλυψη Πετρελαίου της Exxon στα Ανοικτά της Γουιάνας

Νέα Μεγάλη Ανακάλυψη Πετρελαίου της Exxon στα Ανοικτά της Γουιάνας

ExxonMobil και Hess Corporation ανακοίνωσαν νέα σημαντική ανακάλυψη αργού πετρελαίου ανοικτά των ακτών της Γουιάνας. Το κοίτασμα Whiptail που βρίσκεται στο θαλάσσιο τεμάχιο Stabroek, ανεβάζει σε περισσότερες από δώδεκα τις ανακαλύψεις που έχει πραγματοποιήσει η σύμπραξη, με τις αρχικές εκτιμήσεις να αναφέρονται σε ανακτήσιμους πόρους της τλαξης των περίπου 9 δισ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου.

Οι Επενδύσεις σε ΑΠΕ Σημείωσαν Επίπεδα Ρεκόρ το Πρώτο Εξάμηνο του 2021

Οι Επενδύσεις σε ΑΠΕ Σημείωσαν Επίπεδα Ρεκόρ το Πρώτο Εξάμηνο του 2021

Οι επενδυτές έριξαν περισσότερα χρήματα από ποτέ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά ο ρυθμός δεν είναι αρκετά για να περιορίσει επαρκώς τις αυξανόμενες εκπομπές άνθρακα. Περίπου 174 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για ηλιακές, υπεράκτιες αιολικές και άλλες πράσινες τεχνολογίες και εταιρείες κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του BloombergNEF.

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πιστεύει ότι Ιρανοί Ευθύνονται για την Πειρατεία στο Asphalt Princess

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πιστεύει ότι Ιρανοί Ευθύνονται για την Πειρατεία στο Asphalt Princess

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι Ιρανοί έκαναν πειρατεία στο υπό σημαία Παναμά τάνκερ Asphalt Princess στον Κόλπο του Ομάν, αλλά δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προσωπικό αποχώρησε από το υπό σημαία Παναμά Ashpalt Princess,

Κέρδη 2,8 Δισ. Δολ. το Β΄ Τρίμηνο για την ΒΡ

Κέρδη 2,8 Δισ. Δολ. το Β΄ Τρίμηνο για την ΒΡ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι μέτοχοι του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού της ΒΡ, εφόσον η διοίκησή της αποφάσισε τη διοχέτευση σε αυτούς 1,4 δισ. δολαρίων, ήτοι 1 δισ. στερλινών, με τη μέθοδο της επαναγοράς μετοχών. Συν τοις άλλοις πρόκειται, όπως υποσχέθηκε, να αυξήσει το μέρισμα κατά 4% σε ετήσια βάση έως το 2025, ενώ προηγουμένως είχε προβλέψει μια βραχείας διάρκειας άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού» – και αυτή η εξέλιξη συνδυάζεται με το ότι η μετάβαση και μεταστροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας διενεργείται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο

Ομάν: Επιβεβαίωση ότι Υπήρξε Πειρατεία στο Τάνκερ Asphalt Princess

Ομάν: Επιβεβαίωση ότι Υπήρξε Πειρατεία στο Τάνκερ Asphalt Princess

Το Ομάν έδωσε σήμερα την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι το τάνκερ Asphalt Princess ενεπλάκη σε πειρατεία στην Αραβική Θάλασσα, λίγη ώρα αφού η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας (UKMTO) ανακοίνωσε ότι το συμβάν έχει τελειώσει. Τρεις πηγές υπηρεσιών ασφαλείας της ναυσιπλοΐας δήλωσαν στο Reuters χθες Τρίτη ότι το τάνκερ Asphalt Princess