Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Ντόμπρεφ: Απαγορευτικό το Κόστος του Μπέλενε

Ντόμπρεφ: Απαγορευτικό το Κόστος του Μπέλενε

Το τίμημα της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε θα ήταν απαγορευτικό για την βουλγαρική οικονομία, εκτιμά ο υπουργός Ενέργειας, Ντελιάν Ντόμπρεφ, τονίζοντας ότι θα ξεπερνούσε κατά πολύ το σύνολο όλων των υπολοίπων μονάδων της χώρας.

Δεν Αρκεί Μόνο η «Καλή Διάθεση» του ΔΝΤ

Δεν Αρκεί Μόνο η «Καλή Διάθεση» του ΔΝΤ

Η επισήμανση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ ότι το Ταμείο δεν εγκαταλείπει ποτέ το διαπραγματευτικό τραπέζι, δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό σε κανέναν στην Αθήνα. Διότι, πέραν της «καλής διάθεσης» της κ. Λαγκάρντ και των άλλων αξιωματούχων του Ταμείου, υπάρχουν άλλοι παράγοντες, όπως το Καταστατικό αλλά και η περίφημη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους (DSA) που, όπως αποδείχθηκε σε άλλες περιπτώσεις, δεν δύνανται, σε καμία περίπτωση, να παραβιαστούν

1,79 GW Φωτοβολταϊκών Εγκατέστησε η Γερμανία τον Ιούνιο

1,79 GW Φωτοβολταϊκών Εγκατέστησε η Γερμανία τον Ιούνιο

Η Γερμανία εγκατέστησε 1,79 GW φωτοβολταϊκών τον Ιούνιο, μια ποσότητα ισχύος που προκαλεί ίλιγγο, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να προλάβουν την αλλαγή στις ταρίφες. Πλέον, η εγκατεστημένη ισχύς για φέτος ανέρχεται σε 4,373 GW, έναντι στόχου 2,5-3,5 GW που είχε θέσει η κυβέρνηση. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών στη χώρα αγγίζει τα 29 GW.

Καταφύγιο από Ατσάλι στο Λευκό Ορος

Καταφύγιο από Ατσάλι στο Λευκό Ορος

Ετοιμο να ανοίξει τις πύλες του είναι το «καταφύγιο των πράσινων ρεκόρ», μια εντυπωσιακή κατασκευή από ξύλο και ατσάλι που στήθηκε στο Λευκό Ορος των Αλπεων σε υψόμετρο 3.835. Επειτα από δύο χρόνια εργασιών, το καταφύγιο του Γκουτέρ θα δεχθεί τους πρώτους ορειβάτες στις 30 Αυγούστου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Ονειρα και Πραγματικότης

Ονειρα και Πραγματικότης

Δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις ανέδειξαν στην εξουσία χαλαρό κυβερνητικό σχηματισμό, τριών κομμάτων ιδεολογικώς ανομοιογενών, πολιτικώς μετριοπαθών -εξυπακούεται οψίμως- καθώς μια κοινωνία ωθείται σταδιακώς στα άκρα. Διόλου παράδοξο ότι εκδηλώνονται τριγμοί. Η παράδοξη συγκατοίκηση -αφύσικη εν πολλοίς- απειλείται, καθώς η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου -βασικό προεκλογικό σύνθημα της τριανδρίας- έχει απορριφθεί από την τρόικα

Αμφιβολίες Επικρατούν στην Ευρώπη για την Στήριξη της Αγοράς  Δικαιωμάτων CO2 – Στο   Ναδίρ οι Τιμές

Αμφιβολίες Επικρατούν στην Ευρώπη για την Στήριξη της Αγοράς Δικαιωμάτων CO2 – Στο Ναδίρ οι Τιμές

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν κατά τον μήνα Ιούλιο οι τιμές του συστήματος δικαιωμάτων εμπορίας εκπομπών διοξειδίου άνθρακα, μιας διαδικασίας που έχει θεσμοθετηθεί και υποστηρίζεται ως αποτέλεσμα αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών (Πρωτόκολλο του Κιότο). Αιτία ήταν οι αμφιβολίες που ανέκυψαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σχεδίων στήριξης της αγοράς εμπορίας καύσιμων που προωθεί τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξασφάλισε Χρηματοδότηση η Vestas

Εξασφάλισε Χρηματοδότηση η Vestas

Εν μέσω οικονομικών δυσχερειών, η δανέζικη Vestas εξασφάλισε δανειοδότηση η οποία της προσφέρει ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να επανέλθει σε θετική πορεία.

Προς Σύγκρουση στην ΕΚΤ για τη Λύση στην Κρίση Χρέους

Προς Σύγκρουση στην ΕΚΤ για τη Λύση στην Κρίση Χρέους

Νέο μήνυμα αισιοδοξίας ότι «κάτι σημαντικό» σχεδιάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη έστειλε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι από το Ελσίνκι, όπου συναντήθηκε με το Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν

Καταγγελία από ΜΚΟ για Υδροηλεκτρικό στην Κροατία

Καταγγελία από ΜΚΟ για Υδροηλεκτρικό στην Κροατία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι ορισμένες πτυχές του έργου Ombla στη Κροατία, το οποίο η ΕΤΑΑ θα συγχρηματοδοτήσει, εξετάζονται εκ νέου μετά από καταγγελία μη-κυβερνητικής οργάνωσης.

«Πράσινο Φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Έργο «Sea2Sea»

«Πράσινο Φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Έργο «Sea2Sea»

Το «πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη υλοποίησης του έργου «Sea2Sea», δηλαδή τη δημιουργία ενός άξονα συνδυασμένων μεταφορών από λιμάνι σε λιμάνι που θα συνδέει τα ελληνικά εμπορικά λιμάνια της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης με τα βουλγαρικά λιμάνια του Μπουργκάς, της Βάρνα και του παραδουνάβιου λιμανιού του Ρούσε