Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Ενωμένοι Υπέρ Πυρηνικής Ενέργειας

Ενωμένοι Υπέρ Πυρηνικής Ενέργειας

Οι διαδηλωτές που κατά περιόδους συρρέουν στο γαλλικό χωριό Φέσενχαϊμ, στα σύνορα της χώρας με την Ελβετία και τη Γερμανία, υποστηρίζουν ότι το κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Επισημαίνουν ότι οι δίδυμοι αντιδραστήρες του, οι γηραιότεροι στη Γαλλία, κατασκευάστηκαν σε έδαφος που βρίσκεται 10 μέτρα χαμηλότερα από το ανάχωμα που συγκρατεί τον γειτονικό ποταμό Ρήνο.

GDF Suez: Νέο Αιολικό Πάρκο στην Ρουμανία

GDF Suez: Νέο Αιολικό Πάρκο στην Ρουμανία

Τα σχέδιά της για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία ανακοίνωσε πρόσφατα η GDF Suez. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Balkans.com, τα σχέδια αυτά αφορούν την κατασκευή ενός έργου αιολικής ενέργειας ισχύος 48 MW

Ο Γεννήτωρ της Καταστροφής

Ο Γεννήτωρ της Καταστροφής

«Μέσα σε δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες γιά να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν». Αυτά αναφέρονται εισαγωγικώς σε συγκλονιστικό άρθρο της εφημερίδος των Βρυξελλών New Europe, με τίτλο: «Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια γιά την ελληνική καταστροφή;». Και το άρθρο επισημαίνει: «Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανεκάλυψαν ότι η Ελλάς ήταν ένας απατεώνας (a fraud and a deceiver), η οποία ουδέποτε έπαυσε να παραποιή τις οικονομικές της επιδόσεις ώστε να καρπούται τα οφέλη μιάς προνομιακής λέσχης, εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ

Παρέμβαση Αλμούνια για την Αγορά Ενέργειας

Παρέμβαση Αλμούνια για την Αγορά Ενέργειας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Αρμόδιος για τον Ανταγωνισμό, Χοακίν Αλμούνια, έκανε σήμερα γνωστό πως οι ρυθμιστικές αρχές για τον ανταγωνισμό στην ΕΕ σχεδιάζουν να απλουστεύσουν τους κανόνες οι οποίοι διέπουν τις κρατικές ενισχύσεις και τις επιχορηγήσεις, γεγονός που θα τους επιτρέψει να παρεμβαίνουν ευκολότερα στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και των μεταφορών, όταν επιχειρήσεις αποκτούν αθέμιτο προβάδισμα λόγω ενισχύσεων και φοροαπαλλαγών.

Έκκληση για Ολοκλήρωση στην Αγορά Ενέργειας της Ε.Ε.

Έκκληση για Ολοκλήρωση στην Αγορά Ενέργειας της Ε.Ε.

Ο Επίτροπος για την ενέργεια Günther Oettinger κάλεσε προχτες –σε μία εκτός κειμένου ομιλία του- για ένωση των εθνικών δυνάμεων με στόχο να αναθέσουν στις Βρυξέλλες την ενεργειακή πολιτική μετά το 2014.

Αύξηση των Εισαγωγών Φυσικού Αερίου Καταγράφηκε στη Ρουμανία

Αύξηση των Εισαγωγών Φυσικού Αερίου Καταγράφηκε στη Ρουμανία

Η Ρουμανία εισήγαγε την περασμένη Δευτέρα έξι φορές περισσότερο φυσικό αέριο απ’ όσο εισάγει μια συνηθισμένη ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ η κατανάλωση φυσικού αερίου ήταν κατά 15% υψηλότερη από το μέσο όρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ziarul Financiar.