Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Η Standard & Poors Υποβαθμίζει Ουσιαστικά Όλες τις Χώρες της Ευρωζώνης

Η Standard & Poor's Υποβαθμίζει Ουσιαστικά Όλες τις Χώρες της Ευρωζώνης

Με υποβάθμιση προειδοποιεί όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης -περιλαμβανομένης της Γερμανίας και ολόκληρου του πυρήνα με άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ- ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, η S&P ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο των αγορών στη Γουόλ Στριτ, το βράδυ της Δευτέρας, πως θέτει 15 μέλη της Ευρωζώνης σε επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση (creditwatch negative)

Νέα Ευρωπαική Συνθήκη με Γαλλογερμανική Σφραγίδα

Νέα Ευρωπαική Συνθήκη με Γαλλογερμανική Σφραγίδα

Η νέα γαλλογερμανική συμφωνία είναι έτοιμη και θασταλεί στον Χ. Β. Ρομπάι την Τετάρτη, δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί μετά την συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Το Εκτυπωτήριο… Φυγείν Αδύνατον

Το Εκτυπωτήριο… Φυγείν Αδύνατον

Η περασµένη εβδοµάδα πρέπει να κατέγραψε τον µεγαλύτερο δείκτη αµηχανίας στην ιστορία της ευρωζώνης. Οι αναλύσεις του αγγλοσαξονι κού Τύπου τής έδιναν ζωή µερικών ηµερών προτού καταρρεύσει, τα δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου επεξεργάζονται πυρετωδώς τις νοµικές συνέπειες από το ενδεχόµενο τέλος του ευρώ και η γερµανική Βουλή άρχισε εσπευσµένα τις ακροάσεις για διάφορες µορφές ευρωοµολόγων την έκδοση των οποίων περιφρονητικά εξόρκιζε µέχρι πρότινος

Συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί για Αυτόματες Κυρώσεις με την Αρχή της Πλειοψηφίας στα «Απείθαρχα» Κράτη

Συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί για Αυτόματες Κυρώσεις με την Αρχή της Πλειοψηφίας στα «Απείθαρχα» Κράτη

Aυτόματες κυρώσεις για τα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη, και, μάλιστα όχι με ομοφωνία, αλλά με πλειοψηφία, θέλουν να επιβάλλονται Γαλλία και Γερμανία με την νέα συνθήκη της ΕΕ. Στην συμφωνία αυτή κατέληξαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ενώ οι δύο ηγέτες τάχθηκαν ενάντια στην έκδοση ευρωομολόγου λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί λύση

Φεύγει από τη Βουλγαρία η ΕΟΝ

Φεύγει από τη Βουλγαρία η ΕΟΝ

Η γερμανική ΕΟΝ αποφάσισε να πουλήσει την βουλγαρική θυγατρική της, λόγω του αφιλόξενου ρυθμιστικού και πολιτικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση επικαλείται την υπερβολικά ρυθμιζόμενη αγορά, καθώς και επιθέσεις εναντίον της από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακόμα και από τον πρωθυπουργό Μπορίσωφ.

Ε.Ε.: Περιορισμένη Ορατότητα

Ε.Ε.: Περιορισμένη Ορατότητα

Από σήμερα στη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι μέχρι και τη λήξη της Συνόδου Κορυφής κάποια συμβιβαστική φόρμουλα θα βρεθεί, ώστε να μπορεί να υπάρξει -άγνωστης διάρκειας- ανάπαυλα στην πίεση των Αγορών, που έχει πλέον αγγίξει την καρδιά της Ευρωζώνης. Ανεξάρτητα από τη διατύπωση και την ερμηνεία ή την παρερμηνεία του όποιου συμβιβασμού, η Σύνοδος στις 9 Δεκεμβρίου είναι -δίχως υπερβολή- η πιο κρίσιμη στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Ενεργειακή Συνεργασία και Περιβαλλοντική Προστασία στη Μαύρη Θάλασσα

Ενεργειακή Συνεργασία και Περιβαλλοντική Προστασία στη Μαύρη Θάλασσα

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την «Ενεργειακή Συνεργασία και Περιβαλλοντική Προστασία στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» πραγματοποιήθηκε χθες από το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου και το Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών, στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

Μπορεί να μας Σώσει ο Αλί-Μπαμπά;

Μπορεί να μας Σώσει ο Αλί-Μπαμπά;

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακινούνται σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να είναι το «νέο Κατάρ», ότι στα νερά της κρύβονται αμύθητης αξίας κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και κάθε λογής φυσικού πλούτου. Όλα αυτά φυσικά «κάποιοι» μας εμποδίζουν από το να τα εκμεταλλευτούμε και να απολαύσουμε τον πλούτο που τόσο απλόχερα μας προσέφερε η φύση.

Η Πυρηνική Ενέργεια Δεν Μειώνει την Τιμή του Ηλεκτρισμού

Η Πυρηνική Ενέργεια Δεν Μειώνει την Τιμή του Ηλεκτρισμού

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες μπορεί να είναι ελκυστικοί για τους ιδιοκτήτες τους αλλά όχι απαραίτητα και για τους καταναλωτές μιας και σχεδόν ποτέ δεν καθορίζουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που αφορά στην ανταλλαγή ενέργειας, ανέφερε ο Alois Tost, ένας ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα ενέργειας.