Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και η Πορτογαλία

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και η Πορτογαλία

Αίτημα προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης θα υποβάλει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες σε διάγγελμά του στον πορτογαλικό λαό. Το υπερβολικό ύψος των επιτοκίων στην δημοπρασία ομολόγων της Τετάρτης οδήγησε την Πορτογαλία να αποτελέσει το τρίτο μέλος της Ευρωζώνης που ζητά τη βοήθεια των εταίρων της

Ένα Βήμα Πριν από τον Γκρεμό... η Κυβέρνηση Ομπάμα

Ένα Βήμα Πριν από τον Γκρεμό... η Κυβέρνηση Ομπάμα

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Ομπάμα με τους Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου για το δημοσιονομικό έλλειμμα έληξαν χθες χωρίς αποτέλεσμα. Με συνέπεια η κυβέρνηση Ομπάμα να κινδυνεύει να υποστεί αυτό που έπαθε η κυβέρνηση Κλίντον στα μέσα της δεκαετίας ’90. Δηλαδή: να κατεβάσει ρολά. Ο συμβιβασμός που επιδίωξε ο Ομπάμα με τους πολιτικούς αντιπάλους του, απέτυχε.

Συνεργασία ΗΠΑ-Κατάρ στην Πράσινη Ενέργεια

Συνεργασία ΗΠΑ-Κατάρ στην Πράσινη Ενέργεια

Το Κατάρ και οι ΗΠΑ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας, σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές θα «ανταλλάξουν επιστημονικές και τεχνολογικές πληροφορίες και θα αναλάβουν κοινές έρευνες» στους τομείς της ηλιακής ενέργειας, της δέσμευσης άνθρακα, της αποθήκευσης ενέργειας, της επεξεργασίας του νερού κτλ.

Επίσκεψη του Επιτρόπου για θέματα Περιβάλλοντος

Επίσκεψη του Επιτρόπου για θέματα Περιβάλλοντος

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Απριλίου, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάνες Ποτότσνικ (Janez Potocnik), ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη και του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

Τι Έπεται στη Βόρεια Αφρική;

Τι Έπεται στη Βόρεια Αφρική;

Μερικές φορές το πιο δύσκολο ερώτημα στην παγκόσμια πολιτική είναι: «και μετά τι γίνεται;». Στην Ιστορία βρίθουν τα παραδείγματα από νικηφόρους πολέμους, ηττημένους από την ειρήνη που ακολούθησε. Οσον αφορά την Λιβύη, επιτυχία δεν σημαίνει μόνο να προστατεύσουμε τον άμαχο πληθυσμό τις μέρες που έρχονται ή και να εξασφαλίσουμε το τέλος του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι.