Χρηματιστήριο Ενέργειας

ΔΕΗ: Από τις Πλέον Φθηνές Μετοχές του Κλάδου Παγκοσμίως…

ΔΕΗ: Από τις Πλέον Φθηνές Μετοχές του Κλάδου Παγκοσμίως…

Μια από τις πιο ελκυστικά αποτιμημένες παγκοσμίως μετοχή του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας είναι η ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το τμήμα ανάλυσης της Guardian Trust. Το αποτέλεσμα προκύπτει από το σύνολο των εκτιμήσεων που έχουν κάνει διεθνείς αναλυτές που παρακολουθούν τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεντρώνονται από το πρακτορείο Bloomberg.

Εξανεμίστηκαν τα Κέρδη της StatoilHydro

Εξανεμίστηκαν τα Κέρδη της StatoilHydro

Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της StatoilHydro το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς η παγκόσμια ύφεση έπληξε τη ζήτηση για καύσιμα και οδήγησε σε μείωση των τιμών αργού και φυσικού αερίου. Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης διαχειρίστριας υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φ. αερίου στον κόσμο υποχώρησαν στα 77 εκατ. νορβηγικές κορόνες (12,8 εκατ. δολ.) από 18,8 δισ. κορόνες ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 39% στα 104,6 δισ. κορόνες.

Μείωση των Κερδών για τη Chevron

Μείωση των Κερδών για τη Chevron

Πτώση 71% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Chevron λόγω της περιορισμένης ζήτησης αργού και της μείωσης των τιμών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,75 δισ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή έναντι 5,98 δισ. δολάρια ή 2,9 δολ., την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος.

Μείωση της Κερδοφορίας για την Total SA

Μείωση της Κερδοφορίας για την Total SA

H Total SA, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της, της τάξης του 54%, το δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης και των χαμηλότερων τιμών αργού.

Μειωμένα τα Κέρδη της Exxon Mobil στο Δεύτερο Τρίμηνο

Μειωμένα τα Κέρδη της Exxon Mobil στο Δεύτερο Τρίμηνο

Η Exxon Mobil ανέφερε μια μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πτώση των κερδών της στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου παραμένουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Αποτέλεσμα ήταν την Πέμπτη η μετοχή της εταιρείας να πέσει 1,6% κατά την έναρξη της λειτουργίας του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης φτάνοντας τα 70,27 δολάρια.

Μείωση της Κερδοφορίας για τη Royal Dutch Shell

Μείωση της Κερδοφορίας για τη Royal Dutch Shell

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της ύψους 67%, λόγω μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης και των χαμηλότερων τιμών αργού και φυσικού αερίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Peter Voser, δήλωσε ότι «Οι συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν προκλητικές για ορισμένο διάστημα ακόμη και δεν ελπίζουμε σε μια ταχεία ανάκαμψη»

ConocoPhillips: Μειωμένα κατά 76% τα Κέρδη Β’ Τριμήνου

ConocoPhillips: Μειωμένα κατά 76% τα Κέρδη Β’ Τριμήνου

Μείωση της κερδοφορίας της στο δεύτερο τρίμηνο κατά 76% ανακοίνωσε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στις ΗΠΑ ConocoPhillips, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των τιμών ενέργειας. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,3 δισ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή, από 5,44 δισ. δολάρια ή 3,50 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Ζημίες 254 Εκατ. Δολ. για τη Valero Energy

Ζημίες 254 Εκατ. Δολ. για τη Valero Energy

Τις πρώτες ζημίες δεύτερου τριμήνου σε διάστημα μιας δεκαετίας ανακοίνωσε η Valero Energy, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης στις ΗΠΑ, ενώ προέβλεψε μεγαλύτερες απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση για καύσιμα.

Μείωση Κερδοφορίας για την ArcelorMittal και την BG Group

Μείωση Κερδοφορίας για την ArcelorMittal και την BG Group

Η μεγαλύτερη εταιρεία χάλυβα παγκοσμίως, η ArcelorMittal, κατέγραψε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωση της κερδοφορίας της και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου κάποια τμήματα της παραγωγής που έχει διακόψει, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει.

Αύξηση 69% στα Κέρδη της ΤΝΚ-BP

Αύξηση 69% στα Κέρδη της ΤΝΚ-BP

Αυξημένα κατά 69% εμφανίστηκαν τα κέρδη της TNK-BP International το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας επωφελήθηκε της αύξησης στις τιμές πετρελαίου. Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 1,26 δισ. δολάρια από 747 εκατ. δολάρια που ήταν το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 29% στα 8,16 δισ. δολάρια.

Σημαντική Μείωση Κερδών για την BP

Σημαντική Μείωση Κερδών για την BP

Η Βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP παρουσίασε μείωση των κερδών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά 53%, γεγονός που αποδίδεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου κατά την τρέχουσα περίοδο της κρίσης. Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Ευρώπη είχε καθαρά έσοδα 4,39 δισ. δολάρια, από 9,36 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αύξηση των Kερδών της Ισπανικής Enagas

Αύξηση των Kερδών της Ισπανικής Enagas

Η ισπανική εταιρεία φυσικού αερίου Enagas ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εταιρείας κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 8,9%, στα 70,8 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κέρδη της Enagas οφείλονται στον αυστηρό έλεγχο του κόστους λειτουργίας και στη βελτίωση των περιθωρίων κερδών, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας συνεχίζει να πλήττεται σοβαρά από την ύφεση.

Ντόμινο Ανόδου για Χρηματιστήρια και Αγορά Πετρελαίου

Ντόμινο Ανόδου για Χρηματιστήρια και Αγορά Πετρελαίου

«Βίους παράλληλους» διάγουν τον τελευταίο καιρό τα χρηματιστήρια και η αγορά πετρελαίου. Οπως παραδέχονται αναλυτές, η πορεία των δεικτών και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, όπως το δολάριο, έχουν εξελιχθεί σε παράγοντα εξίσου σημαντικό με τα θεμελιώδη μεγέθη προσφοράς και ζήτησης για τον μαύρο χρυσό. Και οι προσδοκίες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, τις οποίες γεννά η πρόσφατη σειρά θετικών έως και εντυπωσιακών εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, αντισταθμίζουν το γεγονός ότι στο πετρελαϊκό «μέτωπο», η ζήτηση δεν δείχνει να ενισχύεται.

Κινέζικες Επενδύσεις

Κινέζικες Επενδύσεις

Κατά πως φαίνεται η Κίνα δίνει νέο ορισμό στη «διαφοροποίηση διαθεσίμων». Κάθεται πάνω σε τεράστιο σωρό δολαρίων - 2,132 τρισ. στον τελευταίο απολογισμό. Διαφοροποίηση συνήθως σημαίνει ξεπούλημα δολαρίων και αγορά άλλων νομισμάτων - κάτι που απειλεί να ρίξει την αξία των υπολοίπων διαθεσίμων. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία φανερώνουν πως η Κίνα συνέχιζε να αγοράζει αμερικανικές αξίες, και μάλιστα σωρευτικά, τον Μάιο.

Iberdrola: Πτώση 24% στα Έσοδα α΄ Εξαμήνου

Iberdrola: Πτώση 24% στα Έσοδα α΄ Εξαμήνου

Υψηλότερη των εκτιμήσεων της αγοράς ήταν η υποχώρηση εσόδων α’ εξαμήνου του ισπανικού ενεργειακού ομίλου Iberdrola Renovables, τα οποία υποχώρησαν 20%. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 148,5 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση πρόβλεψη των αναλυτών, σύμφωνα με το Reuters, ανέμεναν ότι θα αγγίξουν τα 156 εκατ. ευρώ.