Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Επιτροπή: Εναλλακτικά Καύσιμα στις Μεταφορές ως το 2050

Επιτροπή: Εναλλακτικά Καύσιμα στις Μεταφορές ως το 2050

Τα εναλλακτικά καύσιμα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα στις μεταφορές ως το 2050, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τονίζει παράλληλα πως η Ε.Ε. θα χρειαστεί έναν κλάδο των μεταφορών ελεύθερο από ρύπους και πετρέλαιο ώστε να προστατευτεί το περιβάλλον και να μειωθεί η εξάρτηση από τα συμβατικά καύσιμα.

Λεφτά  Yπάρχουν…

Λεφτά Yπάρχουν…

Για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παρέμβει η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στη δικαστική διαμάχη Ιταλίας Γερμανίας για την αποζημίωση των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, έκανα την ακόλουθη δήλωση: «Για την αποζημίωση των θυμάτων της σφαγής, θα έφθανε να δώσει ο πρωθυπουργός εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επιτρέψει στα θύματα να προχωρήσουν σε κατάσχεση ακινήτων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα σε εκτέλεση της σχετικής απόφασης της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αντί να τρέχουν να κατασχέσουν γερμανικά ακίνητα στην Ιταλία

Συνεχίζονται οι Έρευνες για τους Θανάτους των Μελισσών

Συνεχίζονται οι Έρευνες για τους Θανάτους των Μελισσών

Γιατί πεθαίνουν οι μέλισσες; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ανεπαρκείς όσες εξηγήσεις δόθηκαν ως τώρα και ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα για το φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην ΕΕ. Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Γεωργίας, στη βάση σχετικής εισήγησης του επιτρόπου Τζον Νταλί, η έρευνα θα πρέπει να περιλάβει και συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν υπέρ της μακροημέρευσης των μελισσών, τα οποία θα ενταχθούν στη νομοθεσία για την υγεία των ζώων - που προβλέπεται να είναι εφαρμόσιμη το 2012.

Επέκταση στο Αιολικό Πάρκο της Vetrocom στη Βουλγαρία

Επέκταση στο Αιολικό Πάρκο της Vetrocom στη Βουλγαρία

Η Vetrocom, θυγατρική της ελβετικής Alpiq πρόκειται να επεκτείνει στα 72,5 MW την ισχύ του αιολικού πάρκου που έχει κατασκευάσει στη Βουλγαρία, επενδύοντας 36 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν το πάρκο διαθέτει ισχύ 50 MW και 20 ανεμογεννήτριες της γερμανικής Fuhrländer.

Ελαστικά µε Πράσινα Πιστοποιητικά

Ελαστικά µε Πράσινα Πιστοποιητικά

Σηµαντικές αλλαγές προµηνύονται για τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι καλούνται σε αρκετές περιπτώσεις να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Μπορεί να µην τα πιάνει το...µάτι µας, όµως τα ελαστικά περιλαµβάνονται στα σηµαντικότερα εξαρτήµατα ενός αυτοκινήτου και µάλιστα όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

Η Gazprom Απαντά στην Kαταγγελία της Λιθουανίας στην Κομισιόν για την Τιμή του Αερίου

Η Gazprom Απαντά στην Kαταγγελία της Λιθουανίας στην Κομισιόν για την Τιμή του Αερίου

Απαντώντας στην καταγγελία της κυβέρνησης της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τιμή του αερίου ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom, Sergey Kupriyanov, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία προειδοποίηση από τις αρχές της Λιθουανίας αναφορικά με την παραβίαση της τιμολογιακής πολιτικής των Ρωσικών προμηθειών αερίου

Η Tenesol Κατασκευάζει στη Γαλλία Φ/Β Σύστημα 7 MWp

Η Tenesol Κατασκευάζει στη Γαλλία Φ/Β Σύστημα 7 MWp

Η Tenesol, ο παγκόσμιος πάροχος ηλιακής ενέργειας και ιδιοκτησία των ενεργειακών κολοσσών TOTAL και EDF, ολοκλήρωσε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα αξίας 34 εκατομμυρίων ευρώ σε στέγες 188 αγροτικών κτιρίων ιδιοκτησίας 109 αγροτών. Το ετοιμοπαράδοτο σύστημα βρίσκεται στη Ségala-Limargue, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και είναι το αποτέλεσμα της 18μηνης συνεργασίας μεταξύ του Sicaseli, ενός αγροτικού συνεταιρισμού, και της Tenesol. Με ισχύ 6.9 MWp, η εγκατάσταση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συλλογικά έργα ενέργειας στη Γαλλία

Το Κλισέ της Ανταγωνιστικότητας

Το Κλισέ της Ανταγωνιστικότητας

Η νέα λέξη-κλειδί είναι ακριβώς η ίδια όπως η προηγούμενη. Ενόψει της πρώτης ομιλίας που δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη νέα χρονιά στο Κογκρέσο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επικεντρωθεί σήμερα στο εξής θέμα: ανταγωνιστικότητα.