Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Τι Δεν Είπε ο κ. Στρος - Καν

Τι Δεν Είπε ο κ. Στρος - Καν

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ κ. Στρος - Καν απένειμε εύσημα και απηύθυνε παραινέσεις για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Μιλώντας στη Βουλή, τόνισε την άμεση ανάγκη υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μνημόνιο, πάταξης της φοροδιαφυγής και λήψης μέτρων που θα επιταχύνουν την ανάκαμψη της οικονομίας βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα. Εκανε έκκληση για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στις μεταρρυθμίσεις για έξοδο από την κρίση. Ζήτησε από όλους να «μη μάχονται εναντίον του γιατρού».

Κανόνες για την Εποπτεία των Οργανισμών Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Κανόνες για την Εποπτεία των Οργανισμών Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Το ΕΚ υιοθέτησε την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, τις τελευταίες τροποποιήσεις επί των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία και εποπτεία των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Οι τροποποιήσεις αυτές ήταν αναγκαίες για να εξασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ) θα ασκεί άμεση εποπτεία επί των οργανισμών αυτών. Οι ευρωβουλευτές, σε συμφωνία και με τα κράτη μέλη, ενδυνάμωσαν το ρόλο που θα διαδραματίσει η ΕΑΚΑΑ στην ευθυγράμμιση λειτουργίας αυτών των οργανισμών.

Το Πρώτο Λεωφορείο με Υδρογόνο Κυκλοφορεί στο Λονδίνο

Το Πρώτο Λεωφορείο με Υδρογόνο Κυκλοφορεί στο Λονδίνο

Κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους του Λονδίνου το πρώτο τουριστικό λεωφορείο που χρησιμοποιεί υδρογόνο για την κίνησή του, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη επτά στη συγκεκριμένη γραμμή από το 2011.

Αυξάνονται το 2011 τα Τιμολόγια Ηλεκτρισμού στην Πορτογαλία

Αυξάνονται το 2011 τα Τιμολόγια Ηλεκτρισμού στην Πορτογαλία

Τα τιμολόγια ηλεκτρισμού της Πορτογαλίας πρόκειται να αυξηθούν κατά 3,8% το 2011 για τα νοικοκυριά και κατά 4-10% για τις βιομηχανίες, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του συστήματος. Οι 36 μεγαλύτεροι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν μια αύξηση 10%, ενώ στις μεσαίες και μικρές κατηγορίες κατανάλωσης, η άνοδος θα κυμανθεί κοντά στο 4%

Συμφωνία Atos-Siemens στην Πληροφορική, Ύψους 850 εκατ. ευρώ

Συμφωνία Atos-Siemens στην Πληροφορική, Ύψους 850 εκατ. ευρώ

Η γαλλική Atos και η γερμανική Siemens υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, σχηματίζοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όμιλο στον τομέα των υπηρεσιών πληροφορικής, μετά την ΙΒΜ. Με τον τρόπο αυτό, η Atos θα γίνει βασικός συνεργάτης της Siemens, ενώ οι διοικήσεις των δύο ομίλων τόνισαν ότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια.

Επίτευξη Συμφωνίας για τον Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανσιμό Στήριξης

Επίτευξη Συμφωνίας για τον Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανσιμό Στήριξης

Συμφώνησαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, στην Σύνοδο Κορυφής, στην τροποποίηση του κειμένου της Συνθήκης της Λισαβόνας, ώστε να τεθεί σε ισχύ από το 2013 ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης. Η συμφωνία επετεύχθη λίγες ώρες μετά την έναρξη της Συνόδου. Διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ικανοποιήθηκε η απαίτηση των ισχυρών της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα του Βερολίνου για την θέσπιση αυστηρών προϋποθέσεων για υπαγωγή στο μηχανισμό

Η Αλήθεια για τα Εργασιακά

Η Αλήθεια για τα Εργασιακά

Ωρύονται από χθες οι συνδικαλιστές και τα περισσότερα μέσα ενημερώσεως για τις εργασιακές ρυθμίσεις στις οποίες προχωρεί η Κυβέρνησις. Και μιλούν για εργασιακό «μεσαίωνα». Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Ενώ είναι όντως δυσάρεστο να περικόπτονται κάποια κεκτημένα των εργαζομένων, το νέο καθεστώς ουσιαστικώς επαναφέρει τις ισορροπίες που είχαν χαθή στα εργασιακά πράγματα της χώρας μας.

Εγκρίθηκε ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός του 2011

Εγκρίθηκε ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός του 2011

Το ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2011 κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο Στρασβούργο μετά από τη συζήτηση που προηγήθηκε την Τρίτη. Το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο εγκρίθηκε περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις προτεραιότητες των ευρωβουλευτών, ενώ παράλληλα συμφωνεί με τα όρια που έθεσε το Συμβούλιο. Στις φετινές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή επί διαφόρων πολιτικών αιτημάτων.