Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Πλαίσιο για Επενδύσεις Εδώ και Τώρα

Πλαίσιο για Επενδύσεις Εδώ και Τώρα

H σημερινή κρίσιμη συγκυρία επιτάσσει περισσότερο από ποτέ την επάνοδο σε συνθήκες ανάπτυξης. H οριστική απεμπλοκή της χώρας από τα δεινά του υπερδανεισμού της θα επέλθει μόνον όταν κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό κλίμα που να ευνοεί την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στις Ελληνικές Καλένδες η Διεύρυνση της ΕΕ

Στις Ελληνικές Καλένδες η Διεύρυνση της ΕΕ

Αναστέλλονται «προσωρινά» οι διαδικασίες για την ένταξη νέων κρατών στην ΕΕ, με εξαίρεση τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και την Κροατία.«Η ΕΕ αντιμετωπίζει σήμερα πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία απαιτούν συντονισμένη αντιμετώπιση» και«θα ήταν παρακινδυνευμένο να διασπάσει την προσοχή της» ασχολούμενη με τη διεύρυνση, δήλωσε αξιωματούχος της Επιτροπής την περασμένη Τρίτη.

Η Κροατία Θέτει Σε Δοκιμαστική Λειτουργία τον Πρώτο Θερμοηλεκτρικό της Σταθμό

Η Κροατία Θέτει Σε Δοκιμαστική Λειτουργία τον Πρώτο Θερμοηλεκτρικό της Σταθμό

Η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας, Γιάτρανκα Κόσορ, έθεσε σήμερα σε λειτουργία τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό στην Κροατία, ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 98 GWh. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός, κόστους 700 εκατ. κούνα (περίπου 100.000 ευρώ), όπως δήλωσε η κ. Κόσορ, θα βοηθήσει στην απεξάρτηση της χώρας από την εισαγωγή ενεργειακών υλών, μέχρι το 2020

Ποιοι Έχασαν από την Υπόθεση της ΔΕΗ

Ποιοι Έχασαν από την Υπόθεση της ΔΕΗ

Το τι θα συμβεί τελικά με τη ΔΕΗ θα το μάθουμε οσονούπω. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η πλάστιγγα γέρνει προς τη διατήρηση του status quo, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να πουληθούν κομμάτια της δημόσιας επιχείρησης στους ιδιώτες. Κι όπως συμβαίνει πάντα με την οποιαδήποτε απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης, υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται και κάποιοι που λυπούνται. Παραδόξως, στους λυπημένους συγκατελέγονται δύο ιδεολογικές παρατάξεις που υποτίθεται ότι είναι στα μαχαίρια.

Μοντέλο Κορέας για το Ιράκ

Μοντέλο Κορέας για το Ιράκ

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μετέβη την εβδομάδα αυτή στο Ιράκ για να σηματοδοτήσει την επίσημη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή, έχει δηλώσει ότι η ειρήνη και η σταθερότητα εκεί θα μπορούσε να αποτελεί «ένα από τα σπουδαία επιτεύγματα» της κυβέρνησης Ομπάμα