Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Πρόσκληση της Ε.Ε. για Επενδύσεις σε Περιβαλλοντικά Έργα 35 εκατ. ευρώ

Πρόσκληση της Ε.Ε. για Επενδύσεις σε Περιβαλλοντικά Έργα 35 εκατ. ευρώ

Πρόσκληση για υποβολή επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μετατροπή των περιβαλλοντικών προκλήσεων σε εμπορικές ευκαιρίες, δημοσίευσε προχθές (την Τετάρτη) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Η προθεσμία θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2010 και εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτηθούν περίπου 50 έργα.

Ανοχύρωτη Χώρα

Ανοχύρωτη Χώρα

Ηδη τον Δεκέμβριο του 2008 ανάλυση του πρακτορείου «Ρόιτερ» έγραφε: «Καθώς η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση περνά στην πραγματική οικονομία, οι αγορές άρχισαν να αποτιμούν το αδιανόητο - το ότι η ευρωζώνη μπορεί να διαλυθεί».

Τεράστια Προβλήματα με τις Πτήσεις στην Ευρώπη Λόγω της Ηφαιστειακής Τέφρας

Τεράστια Προβλήματα με τις Πτήσεις στην Ευρώπη Λόγω της Ηφαιστειακής Τέφρας

Χάος έχει προκληθεί στις πτήσεις από και προς πολλές χώρες της Ευρώπης εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία. Εκτός από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την Πέμπτη στις πτήσεις στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Αννόβερου και της Βρέμης, αργά τη νύχτα καθηλώθηκαν αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και αναμένονται ανάλογα προβλήματα στη Φρανκφούρτη

Οι Δύο Επιλογές

Οι Δύο Επιλογές

Καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας πήρε και πάλι την ανιούσα και οι μετοχές την κατιούσα, εν μέσω αμφιβολιών για τον τρόπο και τον δυνατό χρόνο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης αλλά και της ασάφειας των όρων, αρκετοί έσπευσαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή ερμηνεύοντας και τις εξελίξεις...

Τέρμα Πια με τα Spreads

Τέρμα Πια με τα Spreads

Λογικά με τα spreads ξεμπερδεύουμε. ‘Η μπορούμε να ξεμπερδέψουμε. Τουλάχιστον για φέτος ή και για του χρόνου. Και σίγουρα πρόκειται για θετική εξέλιξη. Αλλά να μην παρασυρόμαστε κιόλας και να της δίνουμε διαστάσεις που δεν έχει. Τα προβλήματά μας παραμένουν αναλλοίωτα και η συγκεκριμένη ή όποιες ανάλογες ανατροπές δεν έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την πραγματικότητα που θέλουμε.