Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Το Φυσικό Αέριο Ακρογωνιαίος Λίθος για την  Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική

Το Φυσικό Αέριο Ακρογωνιαίος Λίθος για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική

Το φυσικό αέριο αναδεικνύεται ως το βασικό καύσιμο γύρω από το οποίο οικοδομείται η σημερινή ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία καλύπτει ισότιμα πλέον την ασφάλεια ενεργειακών προμηθειών, την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς και την βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή ήτο μία από τις βασικές διαπιστώσεις μιας διημερούς κλειστής συνάντησης ειδικών για ενεργειακά θέματα που ολοκληρώνεται σήμερα στην Βιέννη με επίκεντρο την ΝΑ Ευρώπη

Η Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική

Η Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική

H Αττική, δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των σκουπιδιών, που εξελίσσεται καθημερινά σε πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων. Αλλες κοινωνίες τα απορρίμματα τα έχουν μετατρέψει σε ενέργεια, σε κέρδος. Οπως επίσης σε άλλες κοινωνίες (και το επικίνδυνο είναι ότι αρχίζει να εμφανίζεται και στη δική μας), τα απορρίμματα γίνονται πεδία ανταγωνισμού, οικονομικών και τεχνολογικών συμφερόντων, αλλά και δυστυχώς του υποκόσμου (βλ. Νάπολη).

Επενδύσεις 14 δις από την Σερβία στην Ενέργεια

Επενδύσεις 14 δις από την Σερβία στην Ενέργεια

Την υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Πέταρ Σκούντριτς. Τόνισε ότι δύο δις ευρώ θα διοχετευθούν στον τομέα του φυσικού αερίου και ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο πετρέλαιο.

Σώοι οι Ναυτικοί του Δεξαμενόπλοιου Irene SL που Είχαν Καταλάβει οι Σομαλοί

Σώοι οι Ναυτικοί του Δεξαμενόπλοιου Irene SL που Είχαν Καταλάβει οι Σομαλοί

Οι Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν αργά την Πέμπτη το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Irene SL, μετά από 58 ημέρες ομηρίας, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, ENESEL. Το 25μελές πλήρωμα χαίρει άκρας υγείας.

Συμφωνία με τη Βοσνία για τον ΤΑΡ

Συμφωνία με τη Βοσνία για τον ΤΑΡ

Συμφωνία υπεγράφη την Πέμπτη ανάμεσα στην κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ και του διαχειριστή φυσικού αερίου της Βοσνίας (BH-Gas), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επέκταση του αγωγού προς τη Βοσνία-Εζεργοβίνη. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να «αναζητήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου και για την διαφοροποίηση των πηγών στη ΝΑ Ευρώπη».

Η Απαισιοδοξία Υπερισχύει

Η Απαισιοδοξία Υπερισχύει

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής και ακόμη πιο αισιόδοξος προσπαθεί να δείξει για την κατάσταση της οικονομίας ο αρμόδιος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου και είναι να απορεί κανείς από πού αντλούν την αισιοδοξία τους οι δύο προαναφερόμενοι. Εμείς οι υπόλοιποι βλέπουμε μια διαφορετική εικόνα. Βλέπουμε υπουργούς, όπως ο Α. Λοβέρδος, να τονίζουν επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια για την οικονομία, άρα τα πράγματα είναι χειρότερα από αυτό που παραδέχεται