Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Russia To Build Venezuelas First Nuclear Plant: Accord

Russia To Build Venezuela's First Nuclear Plant: Accord

Russia and Venezuela signed on Friday an agreement during a visit by President Hugo Chavez to Moscow for Russia to build and operate Venezuela's first nuclear power plant, television pictures showed.

OPEC Secy Gen: Iraq Quota Wont Be Discussed For Few Years

OPEC Secy Gen: Iraq Quota Won't Be Discussed For Few Years

The Organization of Petroleum Exporting Countries won't need to discuss Iraq's quota for years, its Secretary General Abdalla Salem el-Badri said Friday, despite the country dramatically upgrading its reserves recently.

Συμφωνία για Έρευνες Πετρελαίου στην Αφρική Υπέγραψε η DryShips

Συμφωνία για Έρευνες Πετρελαίου στην Αφρική Υπέγραψε η DryShips

Η ελληνική ναυτιλιακή DryShips ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία με την Vanco Overseas Energy ύψους 160 εκατ. δολαρίων για τη διεξαγωγή ερευνών πετρελαίου εκτός των ακτών της Γκάνας και της Ακτής του Ελεφαντοστού με τη χρήση ενός σκάφους για ένα έτος.

Διασύνδεση Φυσικού Αερίου Μεταξύ Ρουμανίας και Ουγγαρίας

Διασύνδεση Φυσικού Αερίου Μεταξύ Ρουμανίας και Ουγγαρίας

Ευκαιρία για την ανάπτυξη του ενεργειακού έργου "AGRI" (αγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με τη Γεωργία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία), χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ, τον αγωγό διασύνδεσης του ρουμανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου με τον αντίστοιχο ουγγρικό και με το ευρύτερο δίκτυο της Ευρώπης.

Αυξημένοι Ρυθμοί Ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Αυξημένοι Ρυθμοί Ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Οι ενισχυμένες εξαγωγές αντιστάθμισαν αντιστάθμισαν την ασθενικότερη αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα οι οικονομίες της τελευταίας να σημειώσουν συνολικά τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Η αύξηση του ΑΕΠ υπολογίζεται στο 1%, επαληθεύοντας επακριβώς τις προηγούμενες προβλέψεις

Σε Πλήρη Λειτουργία από το 2018 ο South Stream

Σε Πλήρη Λειτουργία από το 2018 ο South Stream

Το πρώτο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream θα τεθεί σε λειτουργία στις 30 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ η πλήρης λειτουργία του αγωγού θα αρχίσει το 2018. Αυτό ανακοίνωσαν εχθές εκπρόσωποι του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom. Το πρώτο τμήμα του αγωγού θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Gazprom στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse, προσθέτοντας ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν προβλεφθεί συνολικά τέσσερα τμήματα

Η Υποχρέωση του κ. Σαμαρά

Η Υποχρέωση του κ. Σαμαρά

Από τις συζητήσεις κυβερνητικών στελεχών, τραπεζιτών και οικονομολόγων στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητές της για έξοδο από την κρίση, αναδεικνύονται τέσσερα πεδία ανησυχίας και επιφυλάξεων. Το πρώτο σχετίζεται με τις οργανωτικές αδυναμίες του φοροελεγκτικού μηχανισμού να συλλέξει τα φορολογικά έσοδα και να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή

Gazprom: Προειδοποιεί την Ε.Ε. για τις Μεταρρυθμίσεις στις Αγορές Φυσικού Αερίου

Gazprom: Προειδοποιεί την Ε.Ε. για τις Μεταρρυθμίσεις στις Αγορές Φυσικού Αερίου

Προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των αγωγών φυσικού αερίου και η απομάκρυνση από τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μείωση της προσφοράς και να στρέψουν τις ρωσικές εξαγωγές αερίου προς την Ασία, απηύθυνε η Gazprom. Τα ευρωπαϊκά σχέδια για δημιουργία ανεξάρτητων εταιρειών διαχείρισης των αγωγών αερίου πιθανόν να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις στα δίκτυα και στους αποθηκευτικούς χώρους, τονίζει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στο website της εταιρείας

Gazprom Plans To Increase Dividend To 35% Of Net Profit

Gazprom Plans To Increase Dividend To 35% Of Net Profit

Russian natural gas monopoly OAO Gazprom (GAZP.RS) said Thursday its management has approved a new dividend policy, which sees the limit of dividend payments increase to 35% of the company's net profit from 30% previously.

Απεργιακές Κινητοποιήσεις με Αποκλεισμούς Διϋλιστηρίων στη Γαλλία

Απεργιακές Κινητοποιήσεις με Αποκλεισμούς Διϋλιστηρίων στη Γαλλία

Προβλήματα από τις απεργίες αντιμετωπίζει και στη Γαλλία ο κλάδος των καυσίμων, αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς απέκλεισαν τα μεγάλα διϋλιστήρια της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που θα επιφέρει αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησής τους.

Εξάμηνη Παράταση του Συμβολαίου με τους Ρώσους για τον Σταθμό Μπέλενε στη Βουλγαρία

Εξάμηνη Παράταση του Συμβολαίου με τους Ρώσους για τον Σταθμό Μπέλενε στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου, ΝΕΚ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρέτεινε κατά έξι μήνες το συμβόλαιο με την ρωσική Atomstroyexport, για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.

Βιαστικές Επενδύσεις

Βιαστικές Επενδύσεις

Θα ήταν ανησυχητικά όλα αυτά περί γρήγορων επενδύσεων, περί διευκόλυνσης των λεφτάδων, περί παράκαμψης των νόμων. Θα ήταν ανησυχητικά αν υπήρχε μια ουρά επενδυτών έτοιμη να ρίξει κεφάλαια στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κολοσσούς που θα πλουτίσουν οι ίδιοι, αφήνοντας ελάχιστο μερτικό στους ντόπιους. Θα τα λέγαμε όλα αυτά αν υπήρχε πλήθος επενδυτών που καταστρώνει σχέδια επέλασης. Θα τα λέγαμε αν υπήρχε έστω μονοψήφιος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες τρίβουν τα χέρια τους με τις προοπτικές που ανοίγονται στο Ελντοράντο των Βαλκανίων.