Χρηματιστήριο Ενέργειας

ΕΛΙΝΟΙΛ: Στόχος η Ενίσχυση των Πωλήσεων με τη Συνεχή Διεύρυνση του Δικτύου

ΕΛΙΝΟΙΛ: Στόχος η Ενίσχυση των Πωλήσεων με τη Συνεχή Διεύρυνση του Δικτύου

Η εταιρεία ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ πραγματοποίησε σήμερα (30/9) παρουσίαση της δραστηριότητας, της στρατηγικής, των οικονομικών αποτελεσμάτων των σημαντικότερων εξελίξεων της τρέχουσας χρήσης 2009 καθώς και τις προοπτικές του Ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.).

Ισχυρές Άμυνες και Θετικές Εκπλήξεις στον Κλάδο Πετρελαίου

Ισχυρές Άμυνες και Θετικές Εκπλήξεις στον Κλάδο Πετρελαίου

H φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολύ κακούς οιωνούς για τον κλάδο των πετρελαιοειδών και τελικά οι δυσμενείς πιθανότητες επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη: Η διεθνής οικονομική κρίση επέδρασε αρνητικά στη ζήτηση (κυρίως στο βιομηχανικό καύσιμο, στα λιπαντικά κ.λπ.). Το περιθώριο διύλισης για ένα σύνθετο διυλιστήριο στη Μεσόγειο συρρικνώθηκε πολύ στο πρώτο φετινό εξάμηνο στα 4,69 δολάρια/βαρέλι, έναντι 6,16 δολαρίων/βαρέλι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Υπερβολικός ο Φόβος» για τη ΔΕΗ

«Υπερβολικός ο Φόβος» για τη ΔΕΗ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» σε πρόσφατη ανάλυση του μπορεί οι πρόωρες εκλογές να συνεπάγονται προσωρινή αβεβαιότητα, ωστόσο ο φόβος για το πολιτικό ρίσκο είναι υπερβολικός, εκτιμά η Alpha Finance, με το σκεπτικό ότι το μάνατζμεντ της ΔΕΗ "ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις για τη ΔΕΗ".

Αισιόδοξος ο Λάκσμι Μιτάλ για την Ζήτηση Χάλυβα το 2010

Αισιόδοξος ο Λάκσμι Μιτάλ για την Ζήτηση Χάλυβα το 2010

Ο Λάκσμι Μιτάλ, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος και κύριος ιδιοκτήτης της Arcelor Mittal, της μεγαλύτερης επιχείρησης παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει η ζήτηση να αυξηθεί κατά 10% μέσα στο 2010. Η άποψή του φάνηκε σε πολλούς ως υπερβολικά αισιόδοξη, ενώ φέτος η πτώση της ζήτησης πιθανώς θα αγγίξει το 15%, σηματοδοτώντας έτσι τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση μεταπολεμικά.

Επικερδή διέξοδο στον τομέα ενέργειας αναζητεί η Επίλεκτος

Επικερδή διέξοδο στον τομέα ενέργειας αναζητεί η Επίλεκτος

Εσοδα της τάξεως των 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως αναμένει ο όμιλος της Επίλεκτος Κ/Υ Α.Ε., με έναρξη το δεύτερο τρίμηνο του 2010 από τη δραστηριότητα στις ΑΠΕ, με την πρώτη επένδυση σε φωτοβολταϊκό πάρκο 9,9 MW, που ξεκινά τον ερχόμενο μήνα, να προϋπολογίζεται κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Εισηγμένες: Ο «Kρυμμένος θησαυρός» των ΑΠΕ

Εισηγμένες: Ο «Kρυμμένος θησαυρός» των ΑΠΕ

Το deal της Δομικής Κρήτης με την Enel και το απίστευτο ράλι της μετοχής που ακολούθησε, επιτρέπει και στους μετόχους αρκετών άλλων εισηγμένων εταιρειών να ποντάρουν σε θετικές εξελίξεις… Η συμφωνία πώλησης στην Enel της δραστηριότητας της Δομικής Κρήτης στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο της τιμής της μετοχής της εισηγμένης εταιρείας.

Εισαγωγή της ENEL Στο Δείκτη Αειφορίας Dow Jones 2010

Εισαγωγή της ENEL Στο Δείκτη Αειφορίας Dow Jones 2010

Για ακόμα μια φορά το 2010 και για έκτη συνεχή χρονιά η Enel θα συμπεριληφθεί στον περίφημο Δείκτη Αειφορίας Dow Jones STOXX (DJSI STOXX) και στον επιλεκτικό Παγκόσμιο Δείκτη Αειφορίας Dow Jones (DJSI World). Ο DJSI World περιλαμβάνει το 10% των 2.500 σημαντικότερων εταιρειών του κόσμου, οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει της αειφορίας τους. Βάσει του SAM και του Dow Jones, η Enel αποτελεί επίσης «ηγέτη αειφορίας» για την Ιταλία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μείωση Κερδών κατά 63% για τη Rosneft

Μείωση Κερδών κατά 63% για τη Rosneft

Πτώση 63% κατέγραψε, στο δεύτερο τρίμηνοτου έτους,η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρία OAO Rosneft, λόγω συναλλαγματικών ζημιών ύψους 391 εκατ. δολαρίων και της κατάρρευσης σε ποσοστό 51% των εξαγωγικών τιμών αργού τύπου Ουραλίων στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Αισιοδοξία για τα Διεθνή Χρηματιστηριακά Γραφεία στον Τομέα των Εμπορευμάτων

Αισιοδοξία για τα Διεθνή Χρηματιστηριακά Γραφεία στον Τομέα των Εμπορευμάτων

Οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί οίκοι που ασχολούνται με το εμπόριο εμπορευμάτων παγκοσμίως αισιοδοξούν για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ αναμένουν σταθερές τιμές στις πρώτες ύλες για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τη θετική αυτή στάση υιοθετούν διεθνείς όμιλοι όπως οι Glencore, Cargill και Mitsubishi και έρχεται μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο στο οποίο μειώθηκαν τα κέρδη και οι πωλήσεις για πολλές από αυτές τις εταιρείες.

Άνοδος της Κερδοφορίας για την REVOIL

Άνοδος της Κερδοφορίας για την REVOIL

Ανοδο της τάξης του 123% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του Ομίλου REVOIL που ανήλθαν σε 1.98 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009 έναντι του ποσού των ευρώ 0.89 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, οι κυριότεροι παράγοντες που συνηγόρησαν στην ανωτέρω εξέλιξη είναι: - η αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου κατά 4,8%, που διαμορφώθηκε στα 286,5 εκατ. ευρώ, έναντι 273,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Άνοδος της Κερδοφορίας Β΄ Τριμήνου της Petrochina

Άνοδος της Κερδοφορίας Β΄ Τριμήνου της Petrochina

Κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Petrochina Co., η εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον πλανήτη, για το β΄ τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου σημείωσαν αύξηση 26% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε 31,54 δισ. γουάν (4,62 δισ. δολάρια). Ενα χρόνο νωρίτερα, τα επαναδιατυπωμένα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 25,14 δισ. γουάν

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θετικά τ ’Αποτελέσματα του Πρώτου Εξαμήνου 2009

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θετικά τ ’Αποτελέσματα του Πρώτου Εξαμήνου 2009

Καθαρά κέρδη 70 εκ ευρώ για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την GDF SUEZ. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 30/06/2009, καταρτισμένες με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2009 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής: Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανέρχονται σε 28,8 εκ. ευρώ, έναντι 35,9 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2008, μειωμένες κατά 19,6%

Μείωση 55% της κερδοφορίας για τη CNOOK στο A Eξάμηνο του 2009

Μείωση 55% της κερδοφορίας για τη CNOOK στο A' Eξάμηνο του 2009

Η κερδοφορία της μεγαλύτερης κινεζικής υπεράκτιας πετρελαϊκής εταιρίας CNOOC σημείωσε αισθητή μείωση καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2009 ήταν η ασθενέστερη από το 2005, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία δεν ενδιαφέρεται για το μερίδιο συμμετοχής της ισπανικής Repsol στη θυγατρική της στην Αργεντινή YPF αλλά επιβεβαίωσε ότι θα καταθέσει προσφορά για το μερίδιο της Kosmos Energy σε υπεράκτιο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Γκάνα.

Μικρή Mείωση, 3,8%, Κερδών για Motor Oil

Μικρή Mείωση, 3,8%, Κερδών για Motor Oil

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους 105,17 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α΄ εξάμηνο του 2009 η Motor Oil έναντι κερδών 109,33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008, σημειώνοντας υποχώρηση 3,8%. Η λειτουργική κερδοφορία (καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) της Motor Oil ανήλθε στα 153,54 εκατ. ευρώ

Κερδοφορία της ΔΕΗ Για το Α΄ Εξάμηνο του 2009

Κερδοφορία της ΔΕΗ Για το Α΄ Εξάμηνο του 2009

Ικανοποιημένος φαίνεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Αθανασόπουλος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Α΄ εξάμηνο του 2009 της Επιχείρησης. Το α' εξάμηνο του 2009,σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χαρακτηρίζεται από μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ε) και την κατακόρυφη πτώση της δαπάνης για την κάλυψή της.

Gazprom: Πτώση Κατά 61% στα Καθαρά Κέρδη Α Τριμήνου

Gazprom: Πτώση Κατά 61% στα Καθαρά Κέρδη Α' Τριμήνου

Πτώση κατά 61% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου παρουσίασε ο κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, λόγω του σημείωσαν πτώση 61% στο πρώτο τρίμηνο φέτος, λόγω του υψηλού κόστους της αγοράς φυσικού αερίου, κυρίως από την Κεντρική Ασία, με αποτέλεσμα την αύξηση-ρεκόρ κατά 121% στο συνολικό κόστος, το οποίο ανήλθε σε 303,5 δισ. ρούβλια). Παράλληλα, ο συνολικός όγκος πωλήσεων φυσικού αερίου συρρικνώθηκε σε 140 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα