Πρόσωπα στην Επικαιρότητα

Καθηγητής κ. Νίκος Χατζηαργυρίου

Καθηγητής κ. Νίκος Χατζηαργυρίου

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (Conseil International des Grands Reseaux Electriques - CIGRE), ο καθηγητής κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης C6 με θέμα «Δίκτυα Διανομής και Διεσπαρμένη Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Ιωάννης Κωστόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ

Ιωάννης Κωστόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ

Η ανακοίνωση πριν από μερικές εβδομάδες (βλέπε www.energia.gr 8/8/08) των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) εξέπληξαν ευχάριστα την αγορά μέσα σε μία περίοδο όπου το γενικότερο οικονομικό κλίμα γίνεται βαρύτερο κάθε ημέρα. Η καθαρή κερδοφορία των ΕΛΠΕ στα 227 εκατ. ευρώ για το Α΄ εξάμηνο του έτους υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πλ. Σακελλάρης: Νέος Αντιπρόεδρος στην ΕΤΕπ

Πλ. Σακελλάρης: Νέος Αντιπρόεδρος στην ΕΤΕπ

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ από 1 Αυγούστου 2008, ανέλαβε ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

κ. Διονύσης Σιμόπουλος

κ. Διονύσης Σιμόπουλος

Με αφορμή το παγκοσμίως διάσημο πλέον πείραμα στο CERN που πραγματοποιείται στις αρχές Αυγούστου στη Γενεύη, με στόχο την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς ή «σωματιδίου του Θεού», όπως αποκαλείται, ο αστροφυσικός - διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, παρεχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία την οποία αναδημοσίευσε το www.energia.gr στις 25/07/08.

Mιχάλης Mοδινός: «O Αγώνας για το Περιβάλλον Είναι από Χέρι ...Χαμένος!»

Mιχάλης Mοδινός: «O Αγώνας για το Περιβάλλον Είναι από Χέρι ...Χαμένος!»

O Mιχάλης Mοδινός, περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός, γεννήθηκε στην Aθήνα το 1950. Έζησε και δούλεψε στην Aφρική, τη Nότια Aμερική και την ελληνική περιφέρεια και ταξίδεψε στις πέντε ηπείρους ως ερευνητής και συνεργάτης διεθνών οργανισμών.

Σεϊχης  Χαμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι

Σεϊχης Χαμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι

Η συμφωνία με την Alpha Bank φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη επένδυση του σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Τανί στη χώρα μας. Οπως έγραψε «Το Βήμα» τον περασμένο Αύγουστο, ο εμίρης του Κατάρ επένδυσε 1 δισ. δολάρια το περυσινό καλοκαίρι για να αγοράσει ένα από τα καταπράσινα νησάκια του Ιονίου Πελάγους. Για την ακρίβεια, επρόκειτο για τη νήσο Σκορπίνι, ιδιοκτησία της οικογενείας του εκλιπόντος βουλευτή και υπουργού Διονύση Λιβανού.

Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί

Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί

Σε φραστική κλιμάκωση έχουν αποδυθεί τον τελευταίο καιρό το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, πρώην υπουργός Εξωτερικών και σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κ. Πρ. Ευθύμογλου

Ο κ. Πρ. Ευθύμογλου

Την περασμένη εβδομάδα το Δ.Σ της ΔΕΗ αποφάσισε το διορισμό του κ. Πρόδρομου Ευθύμογλου στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ. Ο κ. Ευθύμογλου θα έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας των Επιτελικών Γενικών Διευθύνσεων.

Γιάννης Στουρνάρας

Γιάννης Στουρνάρας

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Στουρνάρας θα αναλάβει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) τον προσεχή Σεπτέμβριο αντικαθιστώντας τον κ. Τάκη Πολίτη ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Γενικού Διευθυντή. Ο κ. Στουρνάρας θα διαδεχθεί τον κ. Πολίτη το 2010, αναλαμβάνοντας τότε τα ηνία του ΙΟΒΕ.