Χρηματιστήριο Ενέργειας

Η Πτώση του Πετρελαίου «Βαρίδι» στα Αποτελέσματα

Η Πτώση του Πετρελαίου «Βαρίδι» στα Αποτελέσματα

Σημαντικά μειωμένα έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης χρήσης τα μεγέθη των εταιρειών του κλάδου επηρεάστηκαν από τη σημαντική πτώση των πετρελαϊκών τιμών. Αναλυτικότερα, τα μεγέθη των Ελληνικών Πετρελαίων επηρεάστηκαν αρνητικά από την αποτίμηση των αποθεμάτων κατά 22 εκάτ. Ευρώ, έναντι κερδών ύψους 44 εκάτ. Ευρώ πέρυσι.

Goldman Sachs: Διατηρεί Την Τιμή Στόχο Των 6,5 Ευρώ Για ΕΛΠΕ, Αυξάνει Στα 8 Ευρώ Τη Motor Oil

Goldman Sachs: Διατηρεί Την Τιμή Στόχο Των 6,5 Ευρώ Για ΕΛΠΕ, Αυξάνει Στα 8 Ευρώ Τη Motor Oil

Διατηρεί τη σύσταση πώλησης και την τιμή στόχο των 6,5 ευρώ για τα ΕΛΠΕ η Goldman Sachs σε σχετική της έκθεση για τον Ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης, ενώ διατηρεί και την ουδέτερη σύσταση για τη Motor Oil αλλά αυξάνει την τιμή στόχο στα 8 ευρώ από 7,80 ευρώ

Αύξηση Εσόδων Κατά 65,9% Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το Α Τρίμηνο του 2009

Αύξηση Εσόδων Κατά 65,9% Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το Α' Τρίμηνο του 2009

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2009 για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη κυριως στην αυξημένη εγκατεστημένη ισχύ της στο διάστημα αυτό, η εταιρεία πάρουσίασε άνοδο στα έσοδά της κατά 65,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αύξηση Όγκου Πωλήσεων, Μείωση Κερδών Στο 3μηνο Για Την Μότορ Όιλ

Αύξηση Όγκου Πωλήσεων, Μείωση Κερδών Στο 3μηνο Για Την Μότορ Όιλ

Στα 19,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα ακριβώς κατά 50% σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκαν στο πρώτο 3μηνο τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, ενώ ενισχύθηκε κατά 6,5 εκατ. ευρώ, στα 89,3 εκατ. ευρώ το μικτό περιθώριο. Το αποτέλεσμα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συναλλαγματικές διαφορές, καθώς στο τρίμηνο του 2008 αυτές ήταν θετικές κατά 24,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο φετινό τρίμηνο ήταν αρνητικές κατά 9,5 εκατ. ευρώ, λόγω της αντίστροφης κίνησης του δολαρίου (-7% πέρσι, +4% φέτος).

Αύξηση Πωλήσεων Κατά 4% για την ΕΛΙΝΟΙΛ

Αύξηση Πωλήσεων Κατά 4% για την ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου του 2009 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧA). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΛΙΝΟΙΛ το 1ο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε σε € 177 εκατ. έναντι € 195,3 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2008, εμφανίζοντας μείωση λόγω των σημαντικά χαμηλότερων τιμών των υγρών καυσίμων. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πωλήσεις υγρών καυσίμων του Ομίλου σε ποσοτικούς όρους εμφάνισε αύξηση 4%, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα συγκυρία και επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή πορεία της ΕΛΙΝΟΙΛ

ΕΛΠΕ: Βελτίωση Συγκρίσιμων Καθαρών Κερδών Κατά 8% το Α΄ Τρίμηνο του 2009

ΕΛΠΕ: Βελτίωση Συγκρίσιμων Καθαρών Κερδών Κατά 8% το Α΄ Τρίμηνο του 2009

Σημαντική βελτίωση εμφανίζουν τα αποτελέσματα του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο Α’ τρίμηνο του 2009, κυρίως λόγω της ισχυρής απόδοσης του κλάδου Διύλισης, Εφοδιασμού και Εμπορίας. Σε αναπροσαρμοσμένη βάση (δηλαδή ενοποιώντας τον κλάδο Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω της καθαρής θέσης και επομένως εμφανίζοντας τα αποτελέσματα του στα «έσοδα από συμμετοχές» για το Α’ τρίμηνο του 2008), τα συγκρίσιμα κέρδη προ χρηματοοικονομικών εξόδων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 115%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και διαμορφώθηκαν σε €114 εκ.,

Μεγάλη Αύξηση Κερδών στα 292,7 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ

Μεγάλη Αύξηση Κερδών στα 292,7 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Α΄ Τριμήνου 2009 για τον Όμιλο ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το α’ τρίμηνο 2009, το 30% των συνολικών εσόδων δαπανήθηκε για εισαγόμενα καύσιμα, αγορές ενέργειας και δικαιώματα εκπομπών CO2. Το αντίστοιχο μέγεθος του α΄τριμήνου 2008 ήταν 49% των συνολικών εσόδων.

RWE: Αύξηση Κερδών το Α Τρίμηνο

RWE: Αύξηση Κερδών το Α' Τρίμηνο

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης κοινής ωφελείας στη Γερμανία, RWE, το πρώτο τρίμηνο, ενισχυμένα από τα κέρδη στη μονάδα εμπορίας ενέργειας.

E.ON: Κάμψη Κερδοφορίας κατά 2% το Α’ Τρίμηνο

E.ON: Κάμψη Κερδοφορίας κατά 2% το Α’ Τρίμηνο

Μείωση της κερδοφορίας της κατά 2% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφελείας της Γερμανίας, E.ON, για το πρώτο τρίμηνο του 2009, επικαλούμενη τη σημαντική μείωση των τιμών ενέργειας. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν σε 1,8 δισ. ευρώ από 1,84 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 1,49 δισ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Ενεργειακή Συμφωνία Centrica – EDF

Ενεργειακή Συμφωνία Centrica – EDF

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, η γαλλική EDF, ανακοίνωσε την εξαγορά του 51% της βελγικής εταιρίας Societe de Production d'Electricite (SPE) έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μαζί με την βρετανική Centrica με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων EPR στη Βρετανία.

Η IBERDROLA RENOVABLES θα Πραγματοποιήσει την Πρώτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της

Η IBERDROLA RENOVABLES θα Πραγματοποιήσει την Πρώτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της

Στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της IBERDROLA RENOVABLES αποφάσισε την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 10 Ιουνίου 2009, για την πρώτη συνεδρίαση. Η συνέλευση θα γίνει στην Valencia. Είναι η πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα γίνει στην Valencia, εκεί όπου η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της τον Ιούνιο 2008.

Υποχώρησαν κατά 35% τα Κέρδη της Total

Υποχώρησαν κατά 35% τα Κέρδη της Total

Μειωμένη κατά 35% εμφανίστηκε η κερδοφορία του τέταρτου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου στον κόσμο, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, Total, στο πρώτο τρίμηνο του 2009. Ειδικότερα, τα κέρδη της Total – εξαιρουμένων των μεταβολών στην αξία των πετρελαϊκών αποθεμάτων και της αξίας της συμμετοχής της στη φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis – συρρικνώθηκαν σε 2,11 δισ. ευρώ, από 3,25 δισ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Η Alstom Βελτιώνει Άλλη μια Φορά την Αποδοτικότητά της για το Οικονομικό έτος 2008/09

Η Alstom Βελτιώνει Άλλη μια Φορά την Αποδοτικότητά της για το Οικονομικό έτος 2008/09

Η Alstom και πάλι παρουσίασε υγιή αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2008/09, με σταθερή απόδοση και στους δύο τομείς δραστηριοτήτων της, Power και Transport. Η κρίση στην παγκόσμια οικονομία έχει δημιουργήσει αβεβαιότητες στις αγορές μας.«Αναμένουμε οτι η ζήτηση για τις δραστηριότητες του Transport θα παραμείνει σταθερή, κυρίως λόγω των πακέτων στήριξης

GDF Suez: Αύξηση 15% στα Κέρδη Πρώτου Τριμήνου

GDF Suez: Αύξηση 15% στα Κέρδη Πρώτου Τριμήνου

Αύξηση της κερδοφορίας της κατά 15% ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η GDF Suez, ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου δικτύου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η υψηλή ζήτηση για το καύσιμο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αντιστάθμισε τις απώλειες από την κρατική ρύθμιση των τιμών στη Γαλλία.

Νέα Τροπή στο Σκάνδαλο της Ρόκας

Νέα Τροπή στο Σκάνδαλο της Ρόκας

Οργανωμένη παρέμβαση στη σκανδαλώδη υπόθεση ΡΟΚΑ, με χρήση διαφόρων ένδικων μέσων υλοποιούν, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr, περίπου 45 ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι συνολικά κατείχαν ποσοστό άνω του 5% των κοινών μετοχών και άνω του 10% των προνομιούχων της εταιρίας.

Shell: Πτώση της Κερδοφορίας Α Τριμήνου του 2009

Shell: Πτώση της Κερδοφορίας Α' Τριμήνου του 2009

Η πετρελαϊκή βιομηχανία Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε πτώση της κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο του 2009 (58%), μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση πτώσης 62% της κερδοφορίας πρώτου τριμήνου της ανταγωνίστριάς της, BP Plc. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας - προσαρμοσμένα ώστε να μη ληφθεί υπόψη η επίδραση των αλλαγών στην αξία των αποθεμάτων της - υποχώρησαν στα 3,3 δισ. δολάρια