Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Δεν Μετατίθεται η Παράδοση του Nord Stream

Δεν Μετατίθεται η Παράδοση του Nord Stream

Eντός του προϋπολογισμού και των ημερομηνιών παράδοσης, για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, όπως προβλέπουν οι αρχικές δεσμεύσεις, παραμένει το πρόγραμμα, ύψους 7,4 δισ. ευρώ, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή του έργου Πόλ Κόρκοραν.

Πακέτο Σωτηρίας 130 δισ. ευρώ για την Ευρωπαϊκή Οικονομία

Πακέτο Σωτηρίας 130 δισ. ευρώ για την Ευρωπαϊκή Οικονομία

Δέσμη μέτρων στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας ύψους 130 δισ. ευρώ σχεδιάζουν οι «27» της Ε.Ε., δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Μίχαελ Γκλος. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ένωνε τη φωνή του με αυτή του συμπατριώτη του, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν και απηύθυνε έκκληση για συντονισμένες κινήσεις αντιμετώπισης της κρίσης.

Η Edison πουλά τα δικαιώματά της στο πεδίο φυσικού αερίου Abu-Qir

Η Edison πουλά τα δικαιώματά της στο πεδίο φυσικού αερίου Abu-Qir

Η εφημερίδα La Repubblica ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ιταλική εταιρεία ενέργειας Edison, ενδέχεται να πουλήσει το 25% του μεριδίου που κατέχει πάνω στα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πεδίου φυσικού αερίου Abu-Qir το οποίο βρίσκεται στην Αίγυπτο.

Πιο χαλαρά τα μέτρα της Ε.Ε. για τα δικαιώματα ρύπων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Πιο χαλαρά τα μέτρα της Ε.Ε. για τα δικαιώματα ρύπων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Την Τετάρτη η εφημερίδα «The Financial Times» δημοσίευσε την γαλλική πρόταση σύμφωνα με την οποία οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της Ανατολικής Ευρώπης θα μπορούσαν να λάβουν αρκετά εκατομμύρια Ευρώ σε δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έτσι ώστε να υπερπηδήσουν τα εμπόδια για την επίτευξη του ευρωπαϊκού πακέτου για το κλίμα.

Η Κρίση «Περνά το Κατώφλι» της Ρωσίας

Η Κρίση «Περνά το Κατώφλι» της Ρωσίας

Η κάθετη πτώση στα συναλλαγματικά αποθέματα το τελευταίο τρίμηνο και η υποχώρηση των άμεσων ξένων επενδύσεων αποδεικνύουν ότι η ρωσική οικονομία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη διεθνή πιστωτική κρίση. Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας έχουν υποχωρήσει 21% από τις 8 Αυγούστου έως και σήμερα, φτάνοντας στο επίπεδο των 122,7 τρισ. δολαρίων.

Turkmenistan Important Partner To Pipeline

Turkmenistan Important Partner To Pipeline

Austrian Finance Minister Wilhelm Molterer hailed Turkmenistan as an "important partner" in the European Union-backed Nabucco pipeline project on Tuesday as the country's president Gurbanguly Berdymukhamedov continued his official visit to Vienna.

World Bank Sees Falling Ruble As Oil Tumbles

World Bank Sees Falling Ruble As Oil Tumbles

The Russian ruble will continue to drop as falling oil prices weaken the country's financial position, the World Bank said in a survey published Tuesday.

Iran A Threat To UAE, Mideast Financial Systems

Iran A Threat To UAE, Mideast Financial Systems

Financial systems in the U.A.E. and Middle East are under the threat of being used by Iran to finance its nuclear and missile programs as well as fund terrorism, a U.S. official said Wednesday.

Gazprom Seeks Oil Majors As Partners For Arctic LNG Projects

Gazprom Seeks Oil Majors As Partners For Arctic LNG Projects

Russian gas giant OAO Gazprom (GAZP.RS) may invite international oil majors such as ConocoPhillips (COP) and Exxon Mobil Corp. (XOM) to jointly develop gas projects in the country's Arctic region, the company said Tuesday.

Σε Φάση Ύφεσης Εισήλθε η Eυρωζώνη το γ Τρίμηνο

Σε Φάση Ύφεσης Εισήλθε η Eυρωζώνη το γ' Τρίμηνο

Η Ευρωζώνη εισήλθε και επισήμως, για πρώτη φορά, σε φάση τεχνικής ύφεσης το γ' τρίμηνο με το ΑΕΠ να υποχωρεί κατά 0,2%, όσο και το δεύτερο τρίμηνο του 2008, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βλέποντας τον πληθωρισμό να υποχωρεί σημαντικά, ετοιμάζεται για νέα μείωση των επιτοκίων. Η Ελλάδα με 0,5% και η Κύπρος με 0,6% είχαν την ψηλότερη ανάπτυξη στην Eυρωζώνη.

Σαρκοζί - Μπλερ οι Οικοδεσπότες της Νέας Συνόδου

Σαρκοζί - Μπλερ οι Οικοδεσπότες της Νέας Συνόδου

Σύνοδο κορυφής για την παγκόσμια οικονομική κρίση με τη συμμετοχή επιφανών οικονομολόγων όπως οι τιμηθέντες με Νομπέλ Τζόζεφ Στίγκλιτζ και Αμάρτια Σεν θα φιλοξενήσουν στο Παρίσι, στις 6-8 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ. Ως συμπληρωματική της πρόσφατης, ουσιαστικά άκαρπης συνόδου των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών της ομάδας των G20, στην Ουάσιγκτον, η συνάντηση του Παρισιού θα φέρει τον τίτλο «Νέος κόσμος: αξίες, ανάπτυξη και ρυθμιστικό πλαίσιο».

Νέες Πηγές Αερίου Ψάχνει η Ε.Ε

Νέες Πηγές Αερίου Ψάχνει η Ε.Ε

Ενεργειακό δακτύλιο με εκτεταμένο «δίκτυο προστασίας» που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, για την ασφάλεια της τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο, επιχειρεί να φτιάξει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σκοπός είναι να μειωθεί η εξάρτησή της από το ρωσικό καύσιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2006 η Ρωσία εξάγοντας στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης περίπου 150 δισ. κυβικά μέτρα κάλυπτε το 40% της ζήτησης στην Ευρώπη, ενώ το ποσοστό αυτό εφέτος θα φτάσει το 50%, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου το μισό φυσικό αέριο που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση το εισάγει από μία μόνο χώρα, τη Ρωσία.

Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ιράν στον τομέα του φυσικού αερίου

Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ιράν στον τομέα του φυσικού αερίου

Το πρακτορείο ειδήσεων IHA, ανακοίνωσε τη Τρίτη βασισμένο στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενεργείας κ Hilmi Guler, ότι η Τουρκία και το Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη τριών σταδίων του πεδίου φυσικού αερίου του Ιράν South Pars καθώς και για την μεταφορά αερίου στην Ευρώπη.

Επίσημη τελετή για την συνεργασία της Exxon Mobil με την τουρκική TPAO

Επίσημη τελετή για την συνεργασία της Exxon Mobil με την τουρκική TPAO

Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου TPAO και ο αμερικάνικος κολοσσός Exxon Mobil ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι την Τετάρτη θα διοργανώσουν ειδική τελετή για την συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών με σκοπό την έρευνα πετρελαίου στην Μαύρη θάλασσα.

British Energy: Ζημίες 39 εκατ. Στερλίνες το β Τρίμηνο

British Energy: Ζημίες 39 εκατ. Στερλίνες το β' Τρίμηνο

Ζημίες ύψους 39 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε ο βρετανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας British Energy Group, ο οποίος εξαγοράστηκε πρόσφατα από την γαλλική Electricite de France έναντι 12,5 δισ. στερλινών (18,8 δισ. δολαρίων).

«Κατ Εξαίρεσιν Μέτρα» Κατά της Οικονομικής Κρίσης

«Κατ' Εξαίρεσιν Μέτρα» Κατά της Οικονομικής Κρίσης

Την ανάγκη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης υπογραμμίζουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, την ίδια ώρα που η Ιαπωνία εισήλθε και αυτή επίσημα σε ύφεση, με τη Γαλλία να ακολουθεί από κοντά εν μέσω νέων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ζήτησε την υιοθέτηση «κατ' εξαίρεσιν και συντονισμένων μέτρων» κατά της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι οι χώρες θα πρέπει «να κολυμπήσουν μαζί» εάν δεν θέλουν «να πνιγούν μαζί».