Χρηματιστήριο Ενέργειας

Shell: Πτώση της Κερδοφορίας Α Τριμήνου του 2009

Shell: Πτώση της Κερδοφορίας Α' Τριμήνου του 2009

Η πετρελαϊκή βιομηχανία Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε πτώση της κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο του 2009 (58%), μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση πτώσης 62% της κερδοφορίας πρώτου τριμήνου της ανταγωνίστριάς της, BP Plc. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας - προσαρμοσμένα ώστε να μη ληφθεί υπόψη η επίδραση των αλλαγών στην αξία των αποθεμάτων της - υποχώρησαν στα 3,3 δισ. δολάρια

Petrom: Προβλέψεις για  Αύξηση των κερδών της

Petrom: Προβλέψεις για Αύξηση των κερδών της

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Ρουμανίας, Petrom προβλέπει αύξηση στα κέρδη της στα 1,11δισ. λέι για το 2009 που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 8,6% σε σύγκριση με τα κέρδη του 2008. Ο συνολικός τζίρος αναμένεται να φτάσει στα 11,12 δισ. λέι, ενώ το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας θα υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

SUEZ: Μείωση της Κερδοφορίας στο Τρίμηνο

SUEZ: Μείωση της Κερδοφορίας στο Τρίμηνο

Η Suez Environnement, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης νερού παρουσίασε μείωση στην κερδοφορία της τάξης του 9,4% στο πρώτο τρίμηνο. Τα EBITDA της εταιρείας υποχώρησαν στα 436 εκατ. ευρώ από τα 482 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης τονίζει ότι η οικονομική επιβράδυνση επηρεάζει τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες.

Ζημιές 1,1 δισ. δολ. στο α’ τρίμηνο για την ArcelorMittal

Ζημιές 1,1 δισ. δολ. στο α’ τρίμηνο για την ArcelorMittal

Η μεγαλύτερη χαλυβουργία, ArcelorMittal, ανακοίνωσε σήμερα ζημίες άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2009, ενώ οι πωλήσεις της καταγράφουν πτώση 50% λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βασικοί πελάτες της ArcelorMittal στον κλάδο της σιδηρουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και στις κατασκευές συρρίκνωσαν τον κύκλο εργασιών της εταιρίας στα 15,12 δισ. δολάρια, από 29,81 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

Υποχώρησαν κατά 64% τα Τριμηνιαία Κέρδη της BP

Υποχώρησαν κατά 64% τα Τριμηνιαία Κέρδη της BP

Μείωση της κερδοφορίας του στο πρώτο τρίμηνο κατά 64% ανακοίνωσε ο δεύτερος μεγαλύτερος πετρελαϊκός όμιλος στην Ευρώπη, BP, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας άσκησε πιέσεις στις τιμές του αργού και του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του υποχώρησαν στα 2,56 δισ. δολάρια από 7,09 δισ. δολάρια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

ΒP: Η Πτώση Κερδών Οδηγεί σε Νέα Μείωση Στόχων Εξόδων για το 2009

ΒP: Η Πτώση Κερδών Οδηγεί σε Νέα Μείωση Στόχων Εξόδων για το 2009

Η BP, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Γηραιάς Ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα νέους, χαμηλότερους στόχους εξόδων αναφορικά με το 2009 για δεύτερη φορά εφέτος, μετά από πτώση κατά 64% στα κέρδη πρώτου τριμήνου για το τρέχον έτος λόγω της διεθνούς πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

PetroChina: Κάμψη 35% στα Κέρδη Πρώτου Τριμήνου

PetroChina: Κάμψη 35% στα Κέρδη Πρώτου Τριμήνου

Πτώση της κερδοφορίας της, στο πρώτο τρίμηνο, κατά 35% ανακοίνωσε η Νο2 εταιρεία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, PetroChina, καθώς οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου περιόρισαν τα κέρδη της από τις πωλήσεις αργού. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 18,96 δισ. γουάν (2,8 δισ. δολάρια) ή 0,10 γουάν ανά μετοχή, από 29,3 δισ. γουάν ή 0,16 γουάν ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Κρύβει Κινδύνους το Ράλι στις Τιμές των Βασικών Μετάλλων

Κρύβει Κινδύνους το Ράλι στις Τιμές των Βασικών Μετάλλων

Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά στην αγορά των βασικών μετάλλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ράλι στις τιμές του χαλκού, του μόλυβδου, του ψευδάργυρου και του κασσίτερου έχει προκαλέσει μεγάλες απώλειες σε εκείνους τους επενδυτές που είχαν ποντάρει σε μείωση των τιμών εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης.

Iberdrola: Πτώση 34% στα Κέρδη Πρώτου Τριμήνου

Iberdrola: Πτώση 34% στα Κέρδη Πρώτου Τριμήνου

Στα 792,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ισπανικής επιχείρησης κοινής ωφελείας, Iberdrola, στο πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 34% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η πτώση τους αποδίδεται στο γεγονός ότι η εταιρεία πούλησε λιγότερα στοιχεία ενεργητικού σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην εγχώρια αγορά μειώθηκαν.

Κάμψη 80% στα Κέρδη της ConocoPhillips

Κάμψη 80% στα Κέρδη της ConocoPhillips

Μειωμένα κατά 80% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Νο3 πετρελαϊκής εταιρείας στις ΗΠΑ – μετά τις Exxon Mobil και Chevron – ConocoPhillips, στο πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των τιμών πετρελαίου. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, τα καθαρά κέρδη του υποχώρησαν στα 840 εκατ. δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, από 4,14 δισ. δολάρια ή 2,62 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα

Στο 92,06% η συμμετοχή της Motor Oil στην Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων

Στο 92,06% η συμμετοχή της Motor Oil στην Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων

Εγκρίθηκε από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων η πώληση του ποσοστού που κατέχει η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες ΑΕ στo μετοχικό κεφάλαιο της Ολυμπιακή Εταιρία Καυσίμων (ΟΕΚ) ΑΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της Μότορ Όιλ (Ελλάς) ΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Iberdrola Renovables: Αύξηση Παραγωγής και Εγκατεστημένης Ισχύος Για το Α’ Τρίμηνο του 2009

Iberdrola Renovables: Αύξηση Παραγωγής και Εγκατεστημένης Ισχύος Για το Α’ Τρίμηνο του 2009

Αύξηση κατά 27,3% σημείωσε η εγκατεστημένη ισχύς της Iberdrola Renovables το πρώτο τρίμηνο του 2009 κατά επιπλέον 323 MW και φτάνοντας τα 9.624 MW. Από αυτά, 9.282 MW αφορούν τα αιολικά πάρκα, εξέλιξη που παγιώνει τη θέση της εταιρείας ως παγκοσμίου ηγέτη στην αγορά αιολικής ενέργειας. Παράλληλα, αύξησε την παραγωγή ενέργειας κατά 20% (σε ετήσια βάση) στο πρώτο τρίμηνο, η οποία ανήλθε στις 5.398 εκατ. κιλοβατώρες (kWh).

Οι Προτεραιότητες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για το 2009

Οι Προτεραιότητες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για το 2009

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008 τις εξελίξεις στις αγορές που δραστηριοποιείται καθώς και στις προοπτικές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. O κύκλος εργασιών του Ομίλου Τιτάν κατά το 2008 ανήλθε σε €1.578 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2007.

Lukoil: Τριμηνιαίες Ζημίες για Πρώτη Φορά από το 2001

Lukoil: Τριμηνιαίες Ζημίες για Πρώτη Φορά από το 2001

Τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες της τουλάχιστον από το 2001 ανακοίνωσε η μεγαλύτερη μη κρατική παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil, επικαλούμενη την κατάρρευση των τιμών του «μαύρου χρυσού». Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 1,62 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών 3,21 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν, κατά μέσο όρο, ζημίες 1,07 δισ. δολαρίων.

ΔΕΗ: Αναμένονται Αναβαθμίσεις, λένε Citigroup και HSBC

ΔΕΗ: Αναμένονται Αναβαθμίσεις, λένε Citigroup και HSBC

Διατηρεί τη σύσταση buy/high risk και την τιμή στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup, προσθέτοντας ότι περιμένει αναβαθμίσεις για τα κέρδη ανά μετοχή υψηλότερες του 30%. Ειδικότερα, τονίζει ότι μετά από τα στοιχεία του 2008 και τις εκτιμήσεις για το 2009, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009-11 κατά περίπου 8%.

Στα Κέρδη Επέστρεψε η Ελινόιλ

Στα Κέρδη Επέστρεψε η Ελινόιλ

Ενίσχυση της δραστηριότητας κατά 22,7% έναντι της χρήσης 2007 αποτυπώνουν τα στοιχεία του ομίλου Ελινόιλ για το 2008, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε 746,6 εκατ. ευρώ έναντι 608,3 εκατ. ευρώ το 2007. Το μικτό κέρδος του ομίλου ανήλθε σε 49,1 εκατ. ευρώ έναντι 43,8 εκατ. ευρώ το 2007, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12%.